Idag satte jag igång med lite träning igen. Rivstart med Bellmanstafetten 5km. Ja varför inte? Vi hade tre lag med jobbet, och jag var lagledare för “mellanlaget”: Hade dock varnat att jag skulle sinka laget med en lugn, lugn tid. Måste lyssna på kroppen här nu.

Vi möttes av hällregn när vi tog oss ut till starten för loppet. Lite fix med stafettpinne, sen kort uppvärmning och sen var det dags. Jag tog första sträckan, som bara var 4.9km. Sparade 100m där och så kunde jag ju ta det lite lugnt i trängseln i starten. Perfekt!

Jag joggade på lugnt i början och lät alla “tjurrusningar” köra förbi. Joggade på och kände på benen. Hade kompressionsstrumporna på, och joggade på lugnt. Men det kändes helt ok. Det var bara att springa på. Efter drygt en kilometer var jag uppvärmd och vaknade till och kunde sen öka farten lite. Samtidigt som alla runt mig då kroknade lite efter rusningen i början. Så jag spenderade hela loppet med att lugnt springa förbi folk. Det kändes ju bra mentalt, att knappa in!

Jag lyssnade på musik och sprang på. Till och med i (de små) backarna sprang jag om. Det har typ aldrig hänt! Oj. Men pulsen var lite hög idag, kroppen är nog lite trött. Jag flåsade på, men höll farten. Ingen press, ingen stress, bara springa för att jag gillar det. Det blev drygt 26 minuters träning idag. En liten start, men alltid nåt!

Resten av mitt lag skötte jobbet snyggt, vi kom sen på en ca 260 plats av ca 1500 mixlag!


Såhär glada var vi förra året i solskenet. Iår var det mer ösregn, vi var fler lag från vårt jobb och dessutom snabbare! Och kanske ännu gladare!

Bellmanstafetten

2 reaktion på “Bellmanstafetten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *