Det blev en fin liten träningshelg på Öland! Hösten är här, men det är riktigt skönt att träna ute fortfarande. Öland var perfekt som träningsställe, då man har vägarna för sig själv på stora delar av ön. Bra cykelförhållanden alltså!

Jag började helgen med en löptur i fredags. Stack ut på de mindre vägarna runt husknuten. Sprang på och lyssnade på musik, hälsade på hästar, och njöt av lugnet. Jag hade så trevligt så jag sprang hela 12km. Kanske lite väl långt med tanke på att jag inte sprungit på länge. Och kanske tyckte ryggen det också, som blev en aning stel.

På fredagseftermiddagen kom sen Carl-Emil ner för lite gemensam cykling i höstrusket. Vi stack ut direkt och fick till nästan 4 timmar cykling innan det hann bli mörkt. Det var uppehåll och helt ok höstväder. Blåsigt som tusan dock, men det är Ölandsvinden. Vi anpassade oss och cyklade då motvind första halvan och vände sen hem i medvind. Riktigt nice, då känns det iaf som att man har starka ben på slutet!

Det blev 3 kortare cykelpass, under dessa 3 dagar. Ca 9-10 mil per dag. I lördags fick vi jobba på pannben och cyklade hela passet i ösregn. Det var liksom ingen ide att vänta ut regnet, lika bra att sticka ut. Men regnar det blir det inga fikarundor precis, det blir rätt kallt när man stannar. Så vi körde på bara, försökte tänka på något roligare än regnet, och det gick bra!

Och efter regn kan det bara bli bättre! I går söndag fick vi till ett pass i sol. Det hade jag knappt vågat hoppas på, men vi fick uppehåll hela turen. Nu hade vinden vänt så vi körde en sväng norrut på ön istället, och “åkte” sen hem i medvind. Just norrut var det ingen trafik alls, speciellt som vi körde på vägar parallellt med “stora vägen”. Min rygg var lite stel i helgen, men det släppte allt eftersom jag cyklat ett tag. Varma muskler är mjukare än kalla. Men det fick alltså bli lite lugnare pass, och lite nedkortade. Jag är visst inte helt återhämtad än. Men jag jobbar på det!

Det blev en fin helg iaf med knappt 30 cykelmil på Öland. Ett litet träningsläger sådär spontant, alltid roligt! Nu är jag tillbaka i stan igen. Nån som vill cykla i helgen?

Träningshelg på Öland

4 reaktion på “Träningshelg på Öland

 • 25 september, 2012 kl. 13:13
  Permalänk

  Härligt med spontana träningsläger! Och Öland som är så härligt! =)

  Svar
 • 25 september, 2012 kl. 21:40
  Permalänk

  Låter härligt med en träningshelg så här i september. Hoppas allt är bra annars och att uppladdningen inför nästa tävling går bra :)

  Svar
 • 28 september, 2012 kl. 18:15
  Permalänk

  Ja så najs med ett träningsläger bara sådär. Och med sällskap är det ju mycket lättare att komma sig för. Hoppas du hittar cykelsällskap till helgen!

  Svar
 • 30 september, 2012 kl. 22:40
  Permalänk

  Tack! Mer träningsläger till folket! Någon som vill med om jag anordnar framöver?

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *