Veckan som varit har varit lugn. Efter Ölandshelgen var ryggmusklerna stela och jag grinig. Det blev två hela vilodagar med besök hos både naprapat och massör för att få ordning på det. Men även om man tror att träningen skapar tröttheten i musklerna, så är det också allt stillasittande som är riktigt dåligt för ryggen. En del sittande på alla tåg/bussar i kombination med kanske dålig sittställning på jobbet, och lite snedbelastning på det, och så har man sura muskler. Trist!

Men jag har fortsatt att jobba vidare på att bli bättre. Så jag körde rehabträning i veckan. Man kan till exempel köra 90 min spinning som rehabträning! Det var riktigt skönt att få igång cirkulationen i musklerna, och när de blev varma försvann värken. Det är ju det som är grymt med spinning, alla nivåer kan köra på samma pass. Nu tog jag det väldigt lugnt på Disco-Glenns pass på Söder. Kändes lite som jag fuskade (jämfört med hur jag brukar köra), men jag körde ju rehab!

Jag avslutade med lite styrketräning. Blev “rehab-anpassat” med 20-25 reps, och jag körde ben, rygg, axlar och core. Få igång musklerna helt enkelt. Liksom väcka dem till liv igen!

Styrketräning blev det också även torsdag och lördag, så nu har jag verkligen försökt hjälpa kroppen. Sen en timmes simning på det i torsdags kanske hjälpte något.

Idag lördag var jag på Disco-Glenns spinningpass igen, och nu äntligen kändes det riktigt bra! Jag kunde köra på hårt som vanligt under hans pass, och vilken skön kick det gav! 90 min intervaller, varav en lång trappa på 2-4-6-8-6-4-2min. Tröskelträning, det gillar jag! Att bli sådär skönt trött.

Imorgon blir det cykling igen. Jag får tacka för allt intresse för cyklingen, det har varit sjukt svårt att välja ut cykelsällskap! Nej men det blir bara jag och Valle, ja det är cykeln alltså ;) Resten av cyklisterna har gått i dvala kanske?

Men prio ett framöver blir att hålla ihop. Kom igen kroppen, vi fixar några veckor till. Och en Ironman på det! Bara bevara formen, och jobba upp lite styrka i kroppen. Mer rehab, (eller prehab kanske det heter?) blir det!

Rehabvecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *