Åh vilken underbar cykeldag det var idag då! Solen sken, vindarna blåste, blå himmel och sådär lagom 11 grader. Ja säger bara, hade det varit vår hade alla cyklister kastat sig ut och cyklat. Kanske t.om i kortbyxor? Nu är det oktober, och ja, hmm, det är tur jag är van att träna själv kan jag ju säga!

Ledig idag och träningsdag då såklart, så jag åkte ut med cykeln till Drottningholm för att börja min tur där. Riktigt nice väder, och bara att cykla på. Ensam, ja, men det går bra ändå.

Fördelar när man cyklar själv en oktoberdag:
– Inga flygfän i luften
– Nästan ingen trafik
– Inte många cyklister att cykla om
– Inte många cyklister att bli omcyklad av (men det hände faktiskt!)
– Jag kan cykla hur långsamt som jag vill, ingen som märker
– Jag kan cykla fort när jag känner för det, och långsamt när jag vill
– Jag får fika hur många gånger jag vill! Och hur kort/länge jag vill
– Jag kan köra samma väg om och om igen femtielva gånger
– Jag har tid att fundera massor
– Jag kan nynna på musik som peppar

Doesn’t matter where, it’s always a good time there!

Se där, titta vad många bra anledningar det fanns att ändå cykla idag! Jag fick ihop en tur på 12 mil idag på min favoritö Färingsö. Och det blev faktiskt bara en kort fika. Den hade jag förhandlat mig till efter att ha cyklat 4 mil på en 3km slinga vid Björkvik. Ja planen var först att köra 5x10km därute, men då vägen höll på att repareras (grusig) fick det istället bli oändligt många varv på en kvadratliknande 3km-loop. Mental träning is the shit!  Vissa saker måste jag bara testa för att se om jag pallar med dem. Så eftersom jag klarade min “utmaning” där på loopen, fick jag sen fika. Jag är tuff förhandlare när jag förhandlar med mig själv! Det är bara att göra!

Fin cykling idag alltså. Sen sist har veckan fyllts av lite fler morgonjoggar, Disco-Glenns spinning, styrketräning och sen lite sim-parkour (loop med: simma, hopp upp på kanten, kör styrkeövningar, simma igen, begränsade andningar, mycket mjölksyra, mycket jobbigt!) igårkväll. Gott och blandat alltså, men det är på helgen jag tränar mest. Nu är det inte många helger kvar innan det bär av till Florida! Det gäller att utnyttja de fina höstdagarna nu.

Dagens soundtrack, denna hade fastnat i mitt huvud så den nynnades i 12 mil:

Höstcykling = solo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *