Redan fredag, och dags för cykling igen! Nu med den sjunkande temperaturen och höstvindarna byttes utecyklingen mot inneträning – trainer! Jag har en rätt komplicerad trainer som kopplas till datorn, men ju mer tekniska prylar, desto mer kan de också krångla. Så den har inte fungerat med min dator på ett tag. Som tur var har jag fått låna en helt vanlig okomplicerad trainer av Marika! Schysst!

Så idag ställde jag upp trainern och så var det bara att köra igång. Ingen kalibrering, inget meck, bara att trampa! Härligt! Teven stod på med okomplicerade serier att slänga ett öga på ibland, och ipoden igång med grymt peppande musik.

På tal om musik så är det kanske bra att bara köra pannben och vara enkelspårig ibland, att vara van att se/höra samma saker. Jag använde musiken idag till att köra bra intervaller! Efter lång uppvärmning på ca 20 min satte jag igång med 10st 30/30 sekunders intervaller för att väcka kroppen.

Sen blev det dags för intervallblock 1. Jag körde 21st 3 minutersintervaller. Roade mig med att köra till en och samma låt (se nedan) och sen en annan under rullvilan på 2 min mellan varje. Jag körde första 7 på en nivå (ca 85-90 kadens som jag trivs med), nästa 7 med tyngre växel och sista 7 på ännu tyngre växel och då (såklart) lägre kadens. Jag hade fullt upp alltså, full koll på antal, växlar, och hade grymt bra fokus!

Efter 21 lyssningar på låten nedan var det dags för en ny låt, hehe. Nu blev det intervallblock 2 med 8x7min intervaller med 3 min rullvila. Ja, jag körde samma låt 8 ggr här också. Den var bra :)

Jag lyckades hålla riktigt bra fokus under hela trainerpasset som totalt tog 4h. Ibland är det lätt att bara komma på sig själv att man sitter och trampar utan mål, men med intervaller så är det bara att tänka en i taget och gasa på! Jag hade bra tryck i benen och det kändes bra. Rätt gött att cykla inne idag ändå, blev ju 4h i tempobågen iaf, mer än när jag kör ute, med alla svängar och korsningar!

Nu blir det trainer istället för utecykling sista två helgerna innan jag åker! (Har ni musiktips tas det tacksamt emot! Kanske får jag en ny favoritlåt till nästa pass?)

Knäpp låt men bra groove, och bra att trampa till! 
Sam and The Womp – Bom bom

Trainer

4 reaktion på “Trainer

 • 13 oktober, 2012 kl. 22:59
  Permalänk

  Fyra timmar på trainern är fasen imponerande! Jag hade nog dött av uttråkning. :)
  Men ska lägga in lite intervaller för att dämpa tristessen.

  Svar
 • 14 oktober, 2012 kl. 20:44
  Permalänk

  Haha, ja intervaller är ett måste för att inte dö uttråkningsdöden! Testade idag igen, och jag överlevde 4 timmar till! :)

  Svar
 • 15 oktober, 2012 kl. 08:32
  Permalänk

  Jag tänkte också köpa en trainer, har du något bra tips? Föredrar nog en “enkel” nybörjarvariant men det finns ju en miljard att välja mellan!

  Svar
  • 15 oktober, 2012 kl. 12:25
   Permalänk

   Ja enkel är bra! Jag köpte ju en komplicerad, och har haft en del strul med den. Segt när man inte kan köra planerade pass, eller måste avbryta pga datorstrul. Så ju mindre finesser desto bättre. (Den jag lånat nu är enkel och funkar utmärkt!)

   Jag skulle nog leta upp en enkel, men ändå hyfsat “bra” så den inte väsnas för mkt. Finns ju billigast på typ biltema har jag hört. Skulle nog kanske ta en på nivån ovan den.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *