Man skulle ju kunna tro att 4h trainer i fredags avskräckte mig från trainern för ett tag framöver. Men nej. Idag var det dags igen, allt enligt plan!

Men först blev det en kort morgonjogg direkt när jag vaknat. Rätt sent för det var ju ändå helg, skönt att sova ju. Jag ville testa kroppen igen, se om löpningen funkar. Det gjorde den! Gud vad skönt det var att springa, och kunna springa på! Det blev bara 30 min runt, runt i parken här hemma. Men det räckte bra som test!

Trainern åkte fram igen i eftermiddags. Jag fasade lite för hur jag skulle palla 4h igen, men på något vis så går ju klockan ändå väldigt fort när man är fokuserad på sina intervaller. Jag vände lite på intervallordningen idag dock, och blandade upp det lite. Lite variation är ju bra! Hahaha, kommer från rätt person eller hur? ;)

Dagens pass blev följande (för er som också vill testa 4h trainer)
– Uppvärmning 22 min
– 25st 30 sek intervaller med 30 sek rullvila. För att väcka kroppen helt enkelt.
– 12st 7 min intervaller med 3 min rullvila. Första 6 på nivå 1, resterande 6 på nivå 1 i 4 min, sen nivå 2. (Nivåer, då snackar jag belastning/växlar)
– 12st 3 min intervaller med 2 min rullvila. Första 6 på nivå 1, resterande 6 på nivå 2. (Bra tryck och hög kadens)
– Nedrull 10 min.

Ser ni, 4h är ju inte så långt ändå! Eller mycket. Det fanns saker att tänka på hela tiden. Växlar, låtval (jo jag körde samma låtar), klockan, minuter intervall, minuter vila.

Ett räknetips är att associera siffran med något. Jag kör ofta månader. Så 12 intervaller är ett år alltså. Tänker januari, februari osv. Och då känns det lättare. Sen kan man fundera på vad man gjorde den månaden, eller ska göra osv. Tänka på något kul, men inte glömma att trampa på! Hårt! :)

Det kändes bra idag igen på trainern. Bra känsla i kroppen, lite sega ben men det är också enligt plan. Träna på nu en del och tagga ner snart inför race.

Det var slutet på min träningshelg alltså. Nu är det snart ny vecka igen. Sista hela veckan hemma innan resa!

Mer trainer

6 reaktion på “Mer trainer

  • 15 oktober, 2012 kl. 12:20
   Permalänk

   Haha, tack! Alla som kör Ironman är väl lite galna va? ;) Tack, ska ge allt!

   Svar
 • 14 oktober, 2012 kl. 22:38
  Permalänk

  Inte undra på att du är galet snabb på cykeln..
  Vad har du för kadens på intervallerna?

  Svar
  • 15 oktober, 2012 kl. 12:22
   Permalänk

   :) Ja kadensen den är rätt hög. Jag har dålig exakt koll för jag kör ju varken med kadensmätare, eller ens pulsmätare. Jag kör på upplevd intensitet. Men som låten jag länkade till häromdagen, intervalllåten på 3 min, där försöker jag väl köra dubbeltakt på den. Kanske 95-105 i kadens eller nåt? Lite lägre på längre intervallerna på 7 min. Skulle gissa på runt 90.

   Svar
   • 15 oktober, 2012 kl. 23:56
    Permalänk

    Tack. Jag försöker också ligga på runt 90. Jag tycker det känns skönt. Lite svårt att hitta bra musik i den takten bara. Jag får köra ditt koncept med samma låt i 4h. ;-)

    Svar
    • 16 oktober, 2012 kl. 18:50
     Permalänk

     Haha, ja om du pallar! Jag tycker det funkar bra med de flesta house/dance låtar. Behöver inte vara i takt, bara trampa snabbare! :)

     Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *