Idag är det lördag! Äntligen lördag och jag hoppar upp ur sängen kl.06.30 och ropar “ja, nu blir det simning!”. Ok, jag snoozade lite och funderade i en halv minut. Men simning med gänget, bra träning och sen en frukost på IKEA sitter inte fel. Det är en riktigt fin start på lördagmorgonen. Så jag tog tag i mitt liv och gick upp och körde till Vårby. Sova får man göra sen.

Vi var ett fint litet gäng imorse som simmade. 12 personer, jämnt fördelade på 4 banor, och tränare Daniel som var vikarie. Passet var uppbyggt som ett stationspass med olika loopar i varje bana. Vi fick till både en fart/konditionsloop, en teknikloop, en bensparksloop (AJ!), och sist en med flytläge/bundna fötter. Det var riktigt roligt, och vi hade nya saker att beta av hela tiden. Känslan i vattnet kändes riktigt bra idag tyckte jag. Iaf när vi körde både fart och lite längre serier. Kan kroppen kanske komma ihåg lite nu hur man simmar tills om två veckor? Hoppas på det!

Sen åkte några av oss till IKEA för frukost. Det blev en långfrukost, riktigt trevligt. Skönt att slappa lite innan nästa pass. För sen åkte jag bort till SATS i Kungens Kurva för träning. Har aldrig varit på det gymmet innan, men det låg ju bra till så jag ville testa. Det var helt ok, stort gym, många vikter och maskiner att välja mellan, stora fina omklädningsrum och  lagom lite folk på plats en lördagförmiddag.

Jag värmde upp 15 min på roddmaskinen, fick igång kroppen lätt igen efter morgonens träning, och sen var det bara att köra på. Jag körde igenom hela mitt styrkeprogram, övningar för rygg, axlar, ben och core. Det kändes grymt bra! Kort vila mellan seten, och bra kontakt med musklerna. Hängde på gymmet i 1h 40 min dock, så det tog sin lilla tid att köra igenom allt!

Senare på sen eftermiddag blev det dags för dagens sista pass. Ja för ni trodde väl inte att jag tröttnat på trainern? Idag bestämde jag mig för ett 2 timmars pass. Jag hade nu ny musik, fick Disco-Glenns musik, så nu kunde jag köra en egen variant av hans pass. Grymt! Det blev bl.a 30st 30/30sekundersintervaller, samt 11st 4 min tröskelintervaller med 1 min vila. Jag körde på med bra driv, och riktigt god motivation. Glenns peppande ord fanns nästan i musiken, och jag kände bara att “jag är stark!“.

En helt ok träningslördag alltså, jag är nöjd! Och ännu gladare blev jag när jag fick reda på att Lisa Nordén vann VM-guld i ITU serien! Vilken bra dag för triathlon!

Nu är det sent och jag borde ta och börja packa!

Här kommer ett exempel på favorit-trainer/spinning-musik.  BE STRONG!
2 Bears – Be Strong(Blakkat Remix)

Träningslördag!

4 reaktion på “Träningslördag!

 • 20 oktober, 2012 kl. 22:34
  Permalänk

  Jäklar vad grym du är Karin! Keep up the good work.
  Nästan en lika stor inspirationskälla som Lisa snart. ;-)

  Svar
  • 21 oktober, 2012 kl. 22:41
   Permalänk

   Tack Jörgen! Haha, ja hoppas man kan inspirera lite, även fast man inte vinner nånting överhuvudtaget ;)

   Svar
 • 21 oktober, 2012 kl. 11:51
  Permalänk

  Kolla in Frisky Radio. Massa skön musik som man lyssnar på via webben. Ok, funkar ju inte Ute så bra. Men perfa till trainern. Jag varierar TV-program med Frisky när jag sitter på trainern.

  http://www.friskyradio.com/

  Du inspirerar Karin! Keep it up!

  Svar
  • 21 oktober, 2012 kl. 22:42
   Permalänk

   Tack för tipset! Ska kolla in, kör bara musik när jag cyklar inne, aldrig ute. Behövs mycket musik till all kommande inneträning sen i vinter!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *