Slappandet, eller ja menar “tapering” fortsätter här på denna sidan atlanten. Med allt snack på nyheterna om storm-ovädret Sandy som kommer mot östkusten, är jag väldigt glad att jag valde att åka hit i god tid. Tänk om ett oväder gjort att jag blivit försenad eller missat tävlingen, inget vidare. Får hoppas att den här Sandy inte förstör för mycket i sin väg på östkusten.

Idag har jag haft en lugn dag här i Panama City Beach, FL. Idag var det kallare ute och rätt mycket blåsigare. Under morgonen så var det svalt, molnigt och vågorna var rätt stora ute på havet. Jag fegade ur och ville inte simma själv i havet då, så då kom jag på att hotellet har ju pooler också! Jag gick ner till innepoolen (som var tom) och simmade där. Fram och tillbaka i 30 minuter. Den kanske var 15-20m eller nåt sånt, så det blev iaf lite simning innan varje vändning! Det var riktigt skönt att simma!

Sen vid lunch kom solen fram till slut, även fast vinden höll i. Men på balkongen var det lite lä, så då satt jag där och solade ett tag. Skönt att ta det lugnt, men jag måste ändå säga till mig själv att det ÄR okej. Jag ska ju vila nu, inte träna för mycket! Kroppen ska vara redo för “all out” om en vecka knappt! Då måste jag lagra lite energi nu.

På eftermiddagen stack jag ut för en liten roadtrip. Jag tog min SUV och körde med Ironmankartan och GPSen redo. Så körde jag ut för att kolla en del av cykelbanan. Först längs med stranden bort, och sen norrut ut på highways. Det kommer bli GRYMT att cykla där! Oj vad platt, och vad långt man ser, och stora, fina vägar!

Det är tur jag gillar att se samma sak om och om igen, för den här banan bjöd inte på så många överraskningar, men jag gillar ju att bara bomba på så den passar mig perfekt! För att vara ärlig förstår jag inte riktigt när folk säger att en bana är “tråkig” för att den bara är rakt ut i skogen typ. Vadå ska man hinna se på utsikten också? Jag cyklar, och cyklar och cyklar! Har inte så mycket fokus på annat :)

Jag körde en stor del av banan så nu vet jag ungefär hur den blir, och jag ser fram emot att cykla den! Sen körde jag en annan väg hemåt och förbi Target för lite matshopping. Kom tillbaka och vilade lite (igen!) på balkongen och sen gick solen ner. Då gick jag bort till hotellgymmet och körde lite styrketräning. 10 min uppvärmning och sen 40 minuter styrka, med fokus på axlar, rygg och core. Mest för att väcka musklerna litegrann.

Skönt! Det var denna dagen. Imorgon ska det också blåsa en del, men sen blir det bättre väder igen! Imorgon ska jag ut och rasta cykeln lite!

Vila och rekande

6 reaktion på “Vila och rekande

 • 29 oktober, 2012 kl. 07:34
  Permalänk

  Men skönt att det inte verkar vara som att stormen hotar Florida! Rätt otur för alla som ska springa NY maran.
  Vilka härliga dagar du verkar ha! Och du verkar så bra på att komma dig för, när jag reser blir jag mest bara lat, tror det skulle bli så om jag var på träningsresa också.

  Svar
  • 30 oktober, 2012 kl. 02:41
   Permalänk

   Ja tur den inte kommer hitåt. Synd för alla 50 miljoner amerikaner den påverkar! Galet oväder, kallas “the perfect storm” här, eller “frankenstorm”.
   Haha, jo lite lat är jag nog med. Men försöker bota det med att bara hitta på saker. Har redan kommit in i semester-mode, hur ska jag orka köra en hel Ironman på lördag liksom? 30 min träning känns lagom, haha. :)

   Svar
 • 29 oktober, 2012 kl. 09:19
  Permalänk

  Vilka fina bilder och jag håller med dig ang. cykelbanan. Jag blev väldigt sugen att bomba på på de där vägarna när jag såg bilderna. Du kommer att ha en fantastisk tävlingsdag!!

  Svar
  • 30 oktober, 2012 kl. 02:42
   Permalänk

   De var superhärliga vägar att cykla på kan jag meddela efter turen idag! Kommer bli grymt när alla bilar är borta också. Det är det jag gillar mest med tävling, att ha vägar för “mig själv” att köra på! Tack!

   Svar
 • 29 oktober, 2012 kl. 22:20
  Permalänk

  Håller tummarna för att Sandy håller sig på bra avstånd! Låter helt underbart att ha en hel vecka på plats innan, njut av vilan!!

  Svar
  • 30 oktober, 2012 kl. 02:42
   Permalänk

   Tack, jag njuter! Och laddar lite, snart blir jag väl nervös också! :)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *