Idag blev det äntligen lite tid på cykeln! Oj det var flera veckor sen jag cyklade utomhus sist, senaste 2 helgerna blev det ju bara trainer.

Idag har det varit riktigt svalt här i Panama City Beach, iaf enligt amerikanerna. Knappt 60F under förmiddagen, och kanske lite varmare sen på dagen. Och en frisk vind på det kan man säga!

Planen var först att jag och Anders skulle sticka ut och cykla på morgonen, men då det var så kallt sköt vi upp det lite. Vi stack ut på bilfärd istället. Körde nu hela cykelbanan för att kolla in exakt hur vägen gick och alla svängar, kvalitet på asfalt osv. Då cykelbanan går mestadels på stora highways, gick det ändå rätt fort att köra de 18 milen i bil!

Lite lunch på det hemma i Anders och Sofias hotelllägenhet, och sen lite vila på det så var man redo för cykling! Det var iaf soligt ute, men vinden var rejäl! Som Ölands-(alla dagar utom just Ironman Kalmar)-vind! Typ 8-10m/s.

Jag klädde på mig typ alla cykelkläder jag hade med mig, dubbla undertröjor, kompressionsstrumpor för att hålla mig varm, tröja, byxor, armvärmare och väst. Sen stack vi iväg såsom cykelbanan kommer gå på lördag.

Vi började med att köra västerut längs stranden, i rak motvind. Det kändes ovant att sitta på cykeln (hur kan det göra det?) och cykeln rörde sig mycket i vinden. Framhjulet (högt profilhjul) ryckte som vanligt i vind. Men det var bara att cykla på. Till slut vänjer man sig och då känns det inte konstigt längre.

När vi sen körde på highway norrut hittade vi en cykelväg som gick längs med vägen. Riktigt fin, bred och rak! Och hela 3.7 miles lång! Mycket bättre än att ligga i den lilla väggrenen med bilar som kör om i 90. Så vi tuffade på, även här i sidvind. Körde vidare norrut och testade en bro, antagligen den högsta punkten på banan. Fortsatte en bit norrut innan det blev för segt att köra på väggrenen på en motorväg, så då vände vi tillbaka och körde lite mer på cykelvägen.

Blev några vändor där på den fina vägen. Benen kändes riktigt bra idag, jag körde dock rätt lugnt förutom några tävlingsfartsintervaller. Och ju längre vi cyklade desto mer hemma kände jag mig på cykeln igen. Riktigt skönt!

Vi fick ihop 2h 20 min cykling, och det blev dagens träning. Blir några fler rundor på cykeln, men bara kortare framöver. Sen på lördag gäller det, då ska det cyklas snabbt! Hoppas lite på att vinden mojnar tills dess :)  Men väderprognosen ser rätt ok ut, värmen skall komma tillbaka i mitten på veckan!

Äntligen cykling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *