Idag är det måndag! Ny vecka och dags för det nya livet – träningslivet! Ja jag är visst triathlet, tror jag att jag minns, från mitt förra liv (typ november alltså).

Hostan hade inte lagt sig helt, men jag har ändå känt mig tillräckligt frisk idag för att dra igång med träningen igen. Tur är väl det innan jeansen exploderar. ;) Det är galet vad man kan känna sig ur form efter 1 sjukvecka.

Jag var på SATS Södra ikväll och körde pulsspinning. Där var jag senast jag tränade, för 2 veckor sen nu. Ett bra pass, trevlig instruktör och riktigt bra musik tyckte jag (musik att köra hög kadens till!). Och fullt med intervaller! Då har man något att tänka på, titta på sin puls på kartan på väggen och bara försöka få upp den. Pulsen alltså.

Det blev en timmes spinning med både korta intervaller på 30-50 sekunder, och sedan längre intervaller med en trappa från 3.5 minuter – 3 – 2.5 – ner till 2. Jag kan säga att efter lång vila (6 veckor) så har konditionen försvunnit sen länge. Shit vad jobbigt det är att träna utan kondis! Pulsen jobbades upp, jag flåsade på bra. Efter passet hade jag en fräsch klarröd färg i ansiktet i säkert en timme, och resten av kvällen har jag haft sån här lite diffus träningshuvudvärk. Jag är en rookie!

Men, det underbara med träning är att det går att påverka. Inget är kört. Med hårt (roligt) och diciplinerat jobb tar man sig dit man vill! Nu har jag en uppförsbacke framför mig, men jag ska klättra uppåt. Framåt, uppåt, och plocka upp den där konditionen igen som jag tappat bakom mig nånstans.

Och inte att glömma, det var roligt med träningen och jag känner mig genast piggare, gladare och nöjd. Träning är fantastiskt!

Kul att hålla koll på pulsen! Jag tänkte ha det här pulspasset som måttstock framöver, att se hur snabbt pulsen går ner efter avslutat jobb. Idag tog det lång tid! Eller, så fixar jag batteriet i mitt pulsband som la av någon gång i våras. Är det någon som vet hur krångligt det är att byta batteri i Garmin pulsband? Tips tas tacksamt emot!

Igång – igen!

4 reaktion på “Igång – igen!

 • 18 december, 2012 kl. 00:50
  Permalänk

  Välkommen tillbaka.
  Att byta batteri gör en händig kvinna som du på ett nafs.
  Öppna luckan på sensorn och byt det gamla batteriet mot ett nytt och stäng luckan igen.
  En “kaugebiid” som vi skåningar säger. ;-)

  Svar
  • 18 december, 2012 kl. 13:14
   Permalänk

   Tack, och tack för tipset! Jag förstår precis, skåning som jag är :) Så det är så enkelt alltså. Jag hade Polar innan, då åkte man bara till Alvik och så fixade de allt! Nu blir det mer pulsträning framöver!

   Svar
 • 18 december, 2012 kl. 09:52
  Permalänk

  Ja det är sjukt vad fort man känner sig ur form. En vecka sjuk=världens tröttaste, slöaste människa. En veckas hård träning= top of the world ;)

  Svar
  • 18 december, 2012 kl. 13:15
   Permalänk

   Ja visst är det konstigt! Ingen annan som egentligen ser skillnad på en vecka, men känslan! Jag hoppas på känslan top of the world snart!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *