Det positiva med att ha haft ett rejält träningsuppehåll, är nu att jag verkligen längtar efter träningen. Idag var jag hemma från jobbet rätt sent, och lite trött och hungrig, många små saker som kan bli stora ursäkter för att inte ta sig ut på sin planerade löprunda. Men jag hade gått och funderat på min löptur hela dagen idag. Såg fram emot den och undrade hur det skulle kännas.

Ok, jo jag funderade en kort sekund på om jag skulle skippa passet och ta det en annan dag, men nej. Medan jag tänkte på om jag skulle eller inte gick jag ändå runt i lghten och plockade fram allt som behövdes: valde vinter-löpoutfiten med omsorg, och letade fram pulsklockan – utan pulsband – som låg gömd i flyttröran. Undermedvetet ville jag springa, jag ville ut!

Planen för mitt första löppass sen marathonet i Florida (efter sim och cykel = Ironman Florida) var att springa 30 minuter. Det låter lagom och bra att börja med. Idag blev också premiär för mina nya Icebug Anima, skor med dubbar så att jag kan överleva löpningen i vinter. No more excuses! För löpning ute är ju 100 gånger roligare än löpband. Även om jag testat springa marathon på löpband också för några år sen. Ja det går, nu vet jag att jag kan det med. :)

Buggarna funkade bra, superbra fäste, inga problem med underlaget, men lite små skoskav efteråt. Tar kanske några gånger innan fötterna vänjer sig, icebug är ju lite hårdare än vanliga skor. Dessa var dock väldigt nätta och lätta, såna skor jag trivs med.

Det blev en fin löptur ikväll i snön. Sprang längs med vattnet här i sjöstan. Snön piskade lite mot ansiktet, men annars var det bara mysigt. Jag lyssnade på peppande musik och hörde knappt mitt eget flås. Men jo, jag flåsade bra idag också! Iaf första 5-10 minuterna var tuffast, sen kom jag in i det, och bara njöt av löpningen. Vilken frihetskänsla. Och det känns extra häftigt att springa och ta sig fram när alla egentligen vill sitta inne och mysa. Ut i snön, ut i vinterkvällen! 30 fina minuter träningsglädje fick jag idag!

Löpning i snön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *