Jag är i rejäl off-season-form vad gäller träningen just nu. Lite skillnad från i början av november alltså. Men vad jag märkte igår var iaf att jag kan fortfarande träna mig otroligt trött, hur jobbigt det än är!

Igår var jag på Disco-Glenns spinning igen. Det är mitt standardpass i träningskalendern, för det passet gör mig så glad. Välbekanta ansikten, bra pepp, grym musik och gött upplägg! Igår var det dessutom helt fullt i salen, lite mer folk än för någon vecka sen, undrar vad det beror på ;)

Gårdagens pass var nytt upplägg, för vi körde den berömda intervalltrappan under HELA passet. Efter lång uppvärmning blev det sen alltså:

2-4-6-8-10-8-6-4-2 min intervaller, med 1 min rullvila mellan (2min efter 10-8)

Damn alltså! Jag blev riktigt trött. Jag körde på med hög kadens och bra driv och kom in i härligt träningsflow. Hade pulsklockan med mig men bara efter någon minut riktade jag bort den så jag inte kunde se. Jag ville ha rätt fokus, fokus på uppgiften.

Jag körde på hårt och drömde mig bort till Ironmantävlingar. Eller långa lopp. Men efter 10 min intervallen, eller om det var andra 8an kände jag att jag inte var i toppform. Benen fulla med mjölksyra och tunga som stockar. Oj. Man blir visst trött av det här också, och det gör ju ONT! Det hade jag glömt. Kroppen är en smart manick och man kommer bara ihåg det underbara med träningen!

Jag körde på vidare och avslutade passet helt ok. Senare på kvällen hemma märkte jag dock att jag mådde lite konstigt. Fick iaf behålla middagen, men kroppen var slut. Illamående, huvudvärk och la mig direkt att sova. Sånt händer någon gång om året, men jag kan iaf träna mig riktigt slut!

Mind over body minst sagt!

christerhedberg_120616_150620_760Här cyklar jag Vätternrundan SOLO. Lite bättre cykelform där!

Spinning-intervall-trappan!

2 reaktion på “Spinning-intervall-trappan!

 • 3 januari, 2013 kl. 15:32
  Permalänk

  Är inte pulsen en utav uppgifterna? :) Våga vägra maxa.

  Svar
  • 3 januari, 2013 kl. 22:35
   Permalänk

   Jo sant. Kanske bra att ha koll på. Jag har inte kört med pulsklocka på över ett år, kör på känsla. Så att se pulsen nu stressade lite. Lätt att jag ser pulsen och bara “oj, men nu måste jag vara trött! Eller?” – istället för att känna efter!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *