Nu fortsätter årskrönikan för träningen 2012. En höst med ett mål, en sista IM för säsongen! Här är de föregående inläggen om du missat dem:
Del 1
Del 2
Del 3

Sista helgen i augusti jobbade jag som teamleader under Stockholm Triathlon. En succetävling med många deltagare, men en lång dag för oss som jobbade! Efter det (och 2 IM under säsongen) var ryggen riktigt trött. I september flyttade jag även provisoriskt ut till Södertälje ett tag. Lång pendling, mörker, höst och rusk – det krävde mycket planering för att få ihop träningen! Det blev fokus rehab, massage, styrketräning i veckorna, och sen full rulle cykling på helgerna. Tyvärr alltid solo då ingen vill cykla på hösten ;) Det blev dock en trevlig cykelhelg på Öland med C-E som sällskap. 3 dagars cykling, i både blåst och ösregn! Hemma blev det bara Färingsö, men det funkade bra det med.

120930_cykling_05Björkvik på hösten. Fint och väldigt, väldigt tomt! Dock gjorde grusläggning att jag fick cykla på lite andra vägar. Bl.a. 40km runt, runt på en 3km slinga.

120921_lopning_03På Öland blev det ett löppass, sen ville inte ryggen mer

120923_cykling_01Då fick det bli cykling på Öland istället. Mycket cykling! 

Första halvan i oktober fortsatte jag med utecyklingen på helgerna. 4 dagars jobbveckor och långhelger att cykla på. Sista 2 helgerna fick det bli trainer istället, då jag brände till med några långpass inne. Fortfarande mycket fokus på styrketräning för att hålla ihop kroppen. Minimalt med löpning. Hade under hösten ondare i ryggen än vad jag ville erkänna (högt). Vad det nu berodde på (mycket stillasittande, 3h pendling per dag, annan säng än vanligt, trött kropp) låter jag vara osagt. Jag ville bara få ordning på det iaf så att jag kunde köra min sista Ironman för året! Blev många besök hos massör och naprapat, kombinerat med smart träning, men det blev ju bra till slut! Sista helgen i oktober åkte jag sen till USA. Till värmen och till beachen! Tapering inför Ironman Florida!

121005_cykling_02Fram med mer lager på lager kläder när det är höst. Soligt men lite svalare!

121005_cykling_04Fin höstsol och höstvärme. Hade det varit en VÅRdag med 10 grader lovar jag att det vore fullt med cyklister!

121016_lopningLite, lite pyttelöpning blev det. Typ 30 min i taget.

121020_traning_01
Mer styrketräning dock, jag höll i och körde 2 pass/vecka nästan hela hösten!

121021_trainer_02Några trainerpass blev det inne när det var för kallt och lövhalka ute. 4h trainer – check! (Ofta till samma musik. Samma 2 låtar i 4 timmar alltså) ;)

Så kom äntligen november och tid för det jag längtat efter och som hållt mig motiverad hela hösten: Ironman Florida! Det var en härlig vecka innan race, och själva tävlingen var toppen. Tuff simning, men sedan pannkaksplatt cykling och en fin platt löpbana. Jag körde på så hårt jag orkade och fick till bra, stabila snabba tider i alla 3 grenar. En riktigt fin säsongsavslutning för mig! Och roligt att tävla som vanligt, älskar det! Speciellt när man tränat bra och känner sig stark!

121028_florida_04Jag och David simmade lite inför Ironman Florida. Eller ja, hoppade i vattnet samtidigt iallafall!

20121027-071432Härlig värme och underbar strand!

20121027-071455I värmen trivs jag. På stranden trivs jag. I vattnet trivs jag också, om det inte är för höga vågor!

IM_Florida_2012_01Cyklade hyffsat fort på  min pimpade cykel. Dischjul FTW!

IM_Florida_2012_08Sprang en snabb IM-mara! Och ryggen höll! Gött! Tredje IM målgången 2012!

121103_florida
Det är något speciellt med de här medaljerna. Värdefull för mig. Mycket slit, svett och träningsglädje ligger bakom!

Sen efter en lång säsong blev det en välbehövlig vila resten av november. Sysselsatte mig med flytt tillbaka in till stan igen, och blev mer IKEA race än nåt annat i december. Sen avslutade jag med att få årets förkylning lagom till jul. Lite extra påtvingad vila kanske bara var bra.

Så, det var 2012s träning/tävlingsår det! Många fina minnen! Nästa och sista delen blir statistiknördens inlägg!

2012 – Träningsårskrönika – del 4

5 reaktion på “2012 – Träningsårskrönika – del 4

 • 5 januari, 2013 kl. 10:57
  Permalänk

  Alltid lika roligt att läsa dina välskrivna inlägg!! Dessutom är de ju allt som oftast kompletterade med fina bilder:) tråkigt att höra att ryggen krånglat så mycket, starkt att träna på och dessutom köra rehab och hinna med att gå till olika proffesioner för att få hjälp att nå målen!!! Lycka till med säsongen 2013, kommer att följa dig här på bloggen.

  Biffen

  Svar
  • 6 januari, 2013 kl. 20:50
   Permalänk

   Tack! Kul att du följer mig!

   Svar
 • 5 januari, 2013 kl. 22:19
  Permalänk

  Jag är duktig på att läsa din blogg men USEL på att kommentera!
  Usch på mig!
  Men du ser ut att ha haft ett riktigt fint 2012 så jag önskar dig verkligen ett fint 2013 också!

  Svar
  • 6 januari, 2013 kl. 20:51
   Permalänk

   Tack Em! Vad roligt att du läser här, jag följer och inspireras av dig!

   Svar
 • Pingback:2012 – Träningsårskrönika – del 5 | Karin Tri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *