Träningen har rullat på i veckan. Jag har varit på gymmet 2 gånger till. I torsdags blev det styrketräning (fast jag inte var så sugen, men tyckte det var kul när jag väl var där!) och idag körde jag spinning 90 för Disco-Glenn. Alltid otroligt bra pass, fullt med intervaller!

Men, i fredags, då var jag och simmade! Har blivit en lång simvila, senaste jag simmade var faktiskt Ironman Florida i november. Då med några tusen fler simmare runt mig, så en fredagkväll i eriksdalsbadet skulle väl funka.

Jag ställde dock in mig på att det kunde vara kaos i banorna och att jag inte skulle lägga energi på det. Jag hoppade i den bana som var skyltad med inte bara motionssim, utan t.om snabbsim. Väldigt intressant vilka som räknar sig att simma snabbsim, men men :)

Jag hoppade i där och började simma. Blev en del omsimmande ibland, och pauser för att funka med alla andra i banan, men det gick att simma okej iaf. Av alla simvett- och etikett regler är det nog “kasta dig inte ut precis framför en snabbare simmare som vänder” som verkar svårast att förstå. Jag förstår inte själv hur man tänker när man gör så? Om det kommer en snabb löpare på en väg som är smal och svår att passera på. Börjar man då som långsammare löpare kasta sig ut och börja springa strax innan den snabbare passerar? Skulle man ens fundera på det?

Men i simbanan gör alla allt möjligt. Man får ha uppsikt helt enkelt. Själv simmade jag ett kort pass på 45 min.

Det blev:
400m insim
5x100m med ca 5-10 sek vila
10×50 med ca 5 sek vila
Avbad 200m.

Totalt 1600m och det fick räcka fint. Nu är även simsäsongen igång! Och jag kom ihåg hur man gör när man simmar, gött!

IMFL_swimstart IMFL_swimstart_2

Äntligen simning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *