Idag vid frukostbuffen bestämde vi oss för att ta en lite lugnare dag idag. Egentligen ska man inte ta några sådana beslut alls precis när man klivit ur sängen, då känns inte långtur i bergen speciellt lockande och man blir mest lite lat!

Men vi kom fram till att det nog ändå vore bra med en kortare “vilodag” mitt i veckan, så att vi sen orkar med två bra dagar innan hemfärd. Så så fick det bli! Dagens cykeltur skulle bli runt 8 mil och inte upp i bergen, men en bra massa slakmota dock!

Vi körde ut på fina mindre vägar med lite trafik, och tog några av vägarna vi kört tidigare i veckan, fast åt andra hållet. Nu var det ingen tvekan om att det visst varit uppför HELA vägen innan (ibland ser man inte det och undrar varför det går så trögt/långsamt!), nu blåste man nerför samma vägar i 60 knyck! Vi körde 2 lite brantare backar och då gick pulsen upp rejält. Jag hade inte fler växlar, så kunde inte riktigt “ta det lugnt” uppför, jag var ju tvungen att ta mig upp! Men upp kom jag och sen var det skönt att se på utsikten och veta att man tagit sig dit på egen maskin!

Vi fick även in en lång slakmota, en väg som nu säkert tog minst 3 gånger så lång tid att ta sig uppför, som om man kört andra hållet – nerför. Men det var riktigt bra träning, och sol fick vi!

Det kändes idag att kroppen är lite tröttare, det behövs lite mer energi under passen för att orka med, och de drygt 3.5 timme cykling idag räckte gott och väl.

Väl tillbaka gick vi ner till poolen, alltså hotellpoolen, för lite riktigt semesterhäng. Låg i en solstol i nästan 2 timmar och bara vilade, riktigt skönt! Det är väl det man gör på vilodagen?

Sen på eftermiddagen gick vi tillbaka till rummet för att byta om till simning. “Bara lite” vila på sängen resulterade att vi alla 3 somnade inom några minuter. Kort powernap på 10 min innan vi fick bråttom att byta om! På med baddräkt och våtdräkt, och sen ner till stranden.

Lite havssimning ville vi ju hinna med idag, och det var kallt och friskt i havet. Hoppade i och simmade lite runt några bojar. Lite vågträning, och så såg man små fiskar under sig, mysigt!

Efter OW-simningen gick vi upp till poolen (ja nu menar jag 50m bassängen då), och hoppade i vår bokade bana. Nu blev det vilodagens sista pass – simning! Maria hittade på ett improviserat pass som vi körde. Jag körde dock med dolme för att spara benen, vilket gjorde att jag istället blev lite seg i axlarna mot slutet. Men knappt 2000m och 1 timmes simning fick vi ihop. Sen var vilodagen slut och så möttes vi åter i buffen. Träna, äta, sova! Nu dags för lite sömn för att fixa en ny härlig dag imorgon!

130117_playitas_karta130117_playitas_07130117_playitas_01130117_playitas_02130117_playitas_03130117_playitas_04130117_playitas_06130117_playitas_08130117_playitas_09130117_playitas_10130117_playitas_11

Vilodag på Playitas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *