Idag, efter den lugnare “vilodagen” igår, var vi redo för lite längre cykling! Planen var att köra en sightseeing över hela ön, att cykla upp till staden Corralejo och tillbaks.

Vi var fyra glada triathleter i vär lilla klunga som cyklade iväg idag igen. Turen gick norrut fast utan bergen. Dock fick vi som vanligt många höjdmeter också, det går antingen lite upp eller ner hela tiden. Vi hade också en fin motvind hela vägen norrut. Bra träning men det tar lite tid att ta sig fram!

På den norra delen av ön fick vi nu se lite nya vägar, ingen av oss hade cyklat där varken nu eller förra året. Det var lite platåer som såg skrämmande ut på håll, men vi tog oss upp för backarna. De är aldrig så långa eller farliga som de ser ut!

Väl i Corralejo stannade vi för lunch i solen vid en liten strand. Jättefint och mysigt. Fullt med locals och turister som njöt av solen, och så kom vi där med våra cyklar. Inkastarna ropade “free parking!” till oss och så tog vi resturangen med bäst utsikt. Kaffe, cola och en spansk omelett senare var jag redo att köra andra delen av rundan.

Det var fint i Corralejo, men det som är bra med att bo på Playitas, på södra delen av ön – är ju att man (nästan) alltid har medvind hem! Nu fick vi en riktigt fin tur hemåt! Vi cyklade längs med havet och såg fina stora sanddyner, och det fint turkosblå havet med massor av surfare i. Där susade vi fram i klungan.

Sen vidare via Antigua och sen samma väg hem som vi kört i förmiddags. Nu gick det i över 40km/h i snitt i medvinden, men vi kände oss starka! Känslan av att bara köra på och beta av kilometer efter kilometer är härlig. Och vi hann ju hem innan det blev mörkt! Det blev en lång utflykt idag, nästan 16 mil, och nästan 6.5 timmes cykling. 1400höjdmeter och trötta ben ikväll!

Det var en riktigt härlig tur idag och det var kul att se lite nya vägar! Fuerteventura ser verkligen annorlunda ut vid städerna vid havet, jämfört med resten av ön. Man ser verkligen hela ön när man färdas på cykel!

130118_playitas_01karta 130118_playitas_01s     130118_playitas_07  130118_playitas_05130118_playitas_02130118_playitas_08130118_playitas_03130118_playitas_06130118_playitas_09130118_playitas_04

Långtur runt Fuerteventura

7 reaktion på “Långtur runt Fuerteventura

 • 19 januari, 2013 kl. 00:08
  Permalänk

  Fasen vad gött det verkar där nere, trots vind.

  Jag ska dit i april. Primärt på simläger då, men kommer även springa en del.
  Kommer inte ta med min egen hoj, men hur är det att hyra hoj?
  Kan du rekommendera någon? Vet du, på en höft, vad det kostar att hyra?

  /R

  Svar
 • 19 januari, 2013 kl. 08:06
  Permalänk

  Det ser vansinnigt trevligt ut.
  Nästa år får jag nog ta mig en tur dit. Förra gången jag var på Fuerte så var det bara för sol och bad, men nu lever jag ett annat liv och skulle definitivt vilja utforska ön igen.

  Svar
  • 19 januari, 2013 kl. 22:58
   Permalänk

   Gör det! Jag ska absolut hit igen, bästa vinterträningsstället!

   Svar
  • 19 januari, 2013 kl. 22:59
   Permalänk

   Tack, detsamma supercyklisten!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *