Idag var det sista hela dagen här på Playitas för denna gången. Sista cykeldagen och den skulle utnyttjas till max. Planen idag var att ta bergen ännu en gång. Bergen består av två klättringar vid Betancuria, fina vägar och lite serpentiner. Bra backar att träna i, och inte så farligt branta heller.

Vi startade alla fyra triathleter imorse, men vi hade bara sällskap av Maria första två timmarna, sen vek hon av tillbaka för lite löpning. Så var vi bara tre. Men vi jobbade på där i motvinden rakt norrut för att ta oss till klättringarna. Det var bara det att det var uppför och motvind, kändes nästan som vi aldrig skulle överleva bergen idag, för vi var ju inte ens där och redan trötta!

Så det blev ett kort energipåfyllningsstopp när vi väl kom fram till Pajara, där bergen börjar. Jag blev pigg av cola och godis och körde sen bra på uppför första backen. Kom in i ett bra flow och bara jobbade på. Lite lä var det också i bergen.

Sen gick det lite utför igen och så passerade vi två små byar och sen kom nästa klättring. Den gick också rätt okej, det var inte så farligt som jag mindes dem, bergen. Det värsta var nästan en kort backe ut från Betancuria, som var så brant så man nästan inte kom upp! Tur då att den var så kort!

Lite sliten efter en hel veckas cykling är jag alltid lite osäker på morgonen, ska jag orka cykla? Hur ska benen må? Pallar rumpan flera timmar på sadeln till? Men jo det gick ju fint det här. Det är alltid så värt det när man väl är ute, cykling är härligt!

Så vi tog bergen och sen kom vi ner till Antigua. Där hade vi sen sidvind/medvind hemåt så det var bara att blåsa på. Palmerna svajade ordentligt i vinden, och så gjorde också våra cyklar. Det gällde att hålla i, och trampa på!

Det blåste mer och mer, och till slut drog det in lite mer moln och så kom det ett varmt regn. Regnet kom precis när vi närmade oss Playitas igen, så vi körde en precis lagom lång tur idag alltså! Blev drygt 10 mil idag på knappt 5 timmar.

Jag packade sen snabbt ner cykeln i sin väska och vilade lite. Sen gick vi ner till poolen för ett pass. Det blåste fortfarande en del och fanns många lediga banor. Vi fick en egen bana och körde ett hitte-på-pass: 5×200 och 5×100.

Jag sparade benen och körde med dolme, och det kändes väldigt mycket bättre än sist jag simmade. Nu fick jag till ett skönt flow, och det är ju alltid trevligt att nås av solens strålar när man simmar. Det kommer jag sakna nu när jag åker hem. OCH alla fina cykelvägar såklart. Nu har jag verkligen boostat med träning, värme och träningsglädje denna veckan! Kanske kan överleva vintern hemma nu då?

130119_playitas_001_karta

130119_playitas_04130119_playitas_01130119_playitas_02130119_playitas_03130119_playitas_05

Sista cykeldagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *