Så kom jag upp imorse för ännu en tidig träning. Fem i rad, bingo på morgonträningsveckan för mig alltså! Jag var trött, men när jag fixat 4 och bara en dag kvar innan helg, kan jag lika gärna gå upp och köra. För jag vet hur nöjd jag blir efteråt.

Det blev en sväng på gymmet idag igen. Nu vet jag rutinerna, när bussen kommer, promenad på söder och sen kommer jag fram och får vänta i någon minut innan gymmet öppnar. Halvsömnig när jag kliver in, men pigg och vaken när jag är ombytt!

Jag värmde upp som vanligt med lite rodd. 10 min på roddmaskinen och lyssnade på musik för att få in en bra rytm. Hade några runt mig och började filosofera för mig själv om roddteknik. Det känns verkligen som att alla har sin egen stil. ALLTID när jag kör rodd får jag ställa om motståndet från 10 ner till 4-5. Verkar som att alla kör på max motstånd 10 för att det “ska vara” bäst? Men tekniken då? Tekniken runt mig var allt från “slita i ett rep med ryggen“, till “ro en pyttepytteliten båt“. Då kom jag att tänka på filmen nedan, som visar ännu ett exempel på roddteknik!  Själv visste jag inte heller exakt hur man rodde förrän jag började träna det med Pasi för längesen. Men nu är fokus tryck med benen, avsluta med ryggdrag. Lagom motstånd men hög frekvens. Då blir kroppen bra uppvärmd inför styrketräningen!

Sen slutade jag fokusera på fel saker och kom in i mitt träningsflow. Nu var det dags för styrketräning! Idag körde jag bara överkropp, och ändrade också ordning i programmet. Körde axlar först, och kunde nu höja på en del övningar. Fortsatte med rygg och till slut lite core på det. Fick en bra känsla i kroppen, och kände mig stark!

Fortsatte sen till löpbanden. Nu var det dags för lite Friday Fun i form av tabataintervaller!

Jag körde följande kort-och-hårt program:
– uppvärmning 10 min jogg
– 3 set med tabataintervaller: 8×20/10 sek, med 1 min jogg mellan varje set
Kör alltså 20 sek i hård fart, sen står jag 10 sek i vila på kanten av löpbandet.
– 5 min nedvarvningsjogg

Oj vad jag hade fasat för mina tabataintervaller! Och oj vad onödigt. Det var ju riktigt roligt! För mig gäller det att tagga ner förväntningarna och tillåta mig att t.ex. köra på vilken fart jag känner för, och bara se till att genomföra. Just intervaller kan ge lite ångest annars! Men nu var det spännande och kul, bra att hålla koll på tiden, och sen bara springa på. Svetten rann och kroppen och flåset kom igång. En riktigt skön start på fredagen!

Den här killen kan visst rodd på gymmet:

På tal om roliga filmer, OCH på tal om morgonpigghet. Om man har svårt att komma upp kanske detta skulle testas. Bara att ställa musik på alarmet!

Skratta är alltid bra! Glad fredag på er!

Friday Fun

En reaktion på “Friday Fun

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *