Så var helgen redan förbi och en ny vecka väntar. Oj vad det går fort nu, veckorna bara rusar fram, men så hänger vintern ÄNDÅ kvar. Jag är trött på snön och modden nu och kör all träning inomhus. Men det funkar bra det med.

Helgen försvann fort igen, speciellt när jag bara har normala “korta” helger. I fredags körde jag Friday Fun igen tidigt på morgonen på gymmet. Det innebär överkroppsstyrka och sedan tabataintervaller på löpbandet. Kallar det “fun” för att peppa mig själv, men ärligt talat är det jobbigt! Men ju jobbigare, desto roligare, iaf efteråt!

I lördags var jag på långspinning med Glenn och Michel. De körde 3h spinning, och i deras tänk så är det ju såklart 3h effektiv spinning, så själva passet slutade med att det blev 3.45 långt. De växlade med att köra 45min block var, och blandade intervaller av alla sorter. De kompletterar varann bra, så det var olika saker att fokusera på passet igenom. Jag hade SPIF-vännerna Sofie och Anders på cyklarna bredvid mig och det var peppande att köra tillsammans.

Det kändes dock att det var ett långt pass, fick en “liten” dipp efter typ 2:30, men sen kom jag igen till slutet. Att köra 3×12 min block på slutet var faktiskt inte så långt mentalt, Michel delade in oss i grupper och så körde vi “vågor” med korta intervaller under dessa 12 minuter. Riktigt tufft, och bara att köra på.

Söndagen tog jag vilodag och planerade inför veckan med alla träningskläder tvättade och matlådor lagade.

Imorse var jag dock uppe med tuppen igen. Jag var på gymmet när de öppnade och redo att köra mitt styrketräningspass. Nu känns det verkligen som att kroppen fattat galoppen, och jag kan höja en del på vissa muskelgrupper. Kul med styrketräningen just att man så tydligt kan mäta resultaten (= vikter/reps).

Välkommen nya veckan!

130216_spinnGM017
Två tuffa spinninginstruktörer. Bild lånad av Sofie

Långspinning och styrka

3 reaktion på “Långspinning och styrka

 • 18 februari, 2013 kl. 14:01
  Permalänk

  Jag var där och fick inte plats! Tänk – det var nära att vi fick köra ihop!

  Svar
  • 18 februari, 2013 kl. 14:04
   Permalänk

   Åh vad synd att du inte fick plats! Verkar vara många som var där som inte fick plats tyvärr.
   Jag har köplats 19 till din klass ikväll, får se om jag får plats! :)

   Svar
 • 19 februari, 2013 kl. 20:18
  Permalänk

  Inspirerande läsning och schysst att hitta en sida med en mix av träning!

  Kommer tillbaka!

  Mvh!
  Johan

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *