Idag hade jag alltså ledigfredag och tid öronmärkt för bara träning. Underbart! (Alltså ledig från jobb för att kunna träna. Som proffsens protorsdag alltså, fast skillnaden att jag varken är proffs eller det inte ens är torsdag! Detta har jag kört med senaste åren och är nöjd med!)

På lediga träningsdagen, då gäller det att ha en plan och en todo-lista, att beta av, så att träningen hinns med och blir gjord. Det är väldigt lätt att tiden annars bara går och så hinner man inte med allt. Idag skulle jag få in 5 timmars träning, och det lyckades jag med!

Jag började morgonen med att simma på eriksdalsbadet. Jag tog med ett gammalt pass att följa, enklast även där att ha en plan och upplägg. Jag simmade i 25m poolen och fick dela bana lite med några andra. Kortade då ibland ner min vila mellan seten och fick öva mycket på att simma om. Men jag försökte behålla fokus och tänkte att de är nog klara snart, och mycket riktigt så var jag ensam i banan sista halvtimmen. Simmade 4000m på drygt 1.20 och blev rätt förvånad. Fick räkna passet om och om igen för jag tyckte det var en “snabb” tid. Men jag tror jag räknade alla längder rätt. Dock blev det inte mycket vila mellan seten. Huvudserien bestod av 3×300 prog, 6×200 och sist 12x100m. Tur jag hade något att hålla koll på och räkna, så jag slapp tänka på att kroppen var trött på slutet!

Sen blev det snabb dusch + bastu och så hem. Frukost hemma, vila en stund, och sen åkte jag till gymmet. Var där strax innan lunchrusning, och det funkade bra. Körde styrketräning fast bara mitt överkroppsprogram som vanligt på fredagar. Brände av axlar och rygg efter att ha värmt upp på roddmaskinen i 10 min. Kroppen vaknade direkt av uppvärmningen, jag fick upp värmen och kunde sen köra på riktigt bra med styrkan. Stark idag!

Efter styrkan följde mina Fun Friday intervaller. Inte att missa, tabata, det som är så kul! Jag körde totalt 30 min på löpbandet, med alltså 3 set med 8×20/10 sekunders intervaller. Det är så coolt, för jag kan springa “fort” då, för det är så pass kort tid. Pulsen kommer upp, och den går upp-upp-upp under alla 8 intervaller, för den hinner inte sjunka lika mycket på slutet av serien. Cool känsla, flåsig blev jag och svetten bara rann. Ett skönt pass!

Sen kort dusch + bastu igen, och så hem för mat och vila. Lite lunch på det och så hann jag somna till i soffan en liten stund. Vaknade tvärt 5 min innan nästa pass var planerat att börja. Oj. Upp och hoppa! Lite seg i huvudet, men fast besluten att följa min todo-lista.

Nu var det trainer på gång, 2h skulle det bli. På med teven, på med musik i ipoden, och sen bara köra på. Jag delade upp passet i intervaller, annars skulle tiden gå alldeles för långsamt! Efter uppvärmning på 20 min (tog en stund för kroppen att vakna till nu), körde jag 20×30/30 sekunders igångdrag för att få igång kroppen. Sen följde 7x 7min intervaller följt av 3 min rullvila. Disco-Glenns musik i ipoden dunkade på, samma som under mina löpintervaller under dagen. Och jag trampade på. Tänkte på rundtramp och bra tryck i benen. Två timmar räckte fint idag, benen var trötta när jag klev av.

Det var min fredag det! 5 timmars blandad träning, och nu blir det snart sova så jag kan ladda för en fin fortsatt helg!

130301_trainer_01Från ett trainerpass i februari, såg nog rätt likt ut idag Men svettigare, och längre tid!

Disco-Glenns housemusik. Alltid lika bra till trainer!

Min träningsfredag

4 reaktion på “Min träningsfredag

 • 2 mars, 2013 kl. 05:40
  Permalänk

  Snyggt jobbat Karin.
  Du klipper en halv Jörgenvecka på en dag. Inte undra på att du är blixtsnabb. ;-)

  Svar
  • 2 mars, 2013 kl. 06:52
   Permalänk

   Haha, tack Jörgen! Du lär vara supersnabb du med, så målmedvetet du tränar!

   Svar
 • 3 mars, 2013 kl. 12:55
  Permalänk

  Hej Karin. Är du ledig för träning varje fredag? //Jonas

  Svar
  • 3 mars, 2013 kl. 13:57
   Permalänk

   Hej! Jag jobbar 85% så är ledig 3 fredagar av 4.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *