Temat för helgens träning har såklart varit vasaloppet. Även om jag inte tränar skidor just nu, så har vasaloppet influerat de pass jag kört! Jag minns tillbaka till 2009 när jag körde 2 vasalopp (7 av 9 mil på ÖS och hela VL) på en vecka, för att till slut fixa sista delen på min klassiker. Oj det var tider det. Men jag kom i mål iallafall! Och sen dess har jag inte åkt skidor. Men det kommer en tid för det också, blir nog fler åk i framtiden!

Helgens träning blev simning och spinning istället, mer specifik träning för triathlon. Lördagmorgonens simpass med Human Ambition ute i Vårby hette “The Vasaloppet feast”. Vi var 3-4 i varje bana och kunde simma på i våra små tåg och följa passet. Mycket teknik följt av en timmes kontinuerligt konditionsjobb. Blev även snabbt filmade av coach Daniel och fick lite snabba tekniktips. I simning gäller det ju att ha 1, max 2 saker att fundera på/förbättra. Mer än så, då blir det bara soppa av alltihop. Man får jobba på en sak i taget! Vi fick ihop 3000m simning tillsammans och sen blev det en trevlig triathlet/sim-frukost på Ikea.

På lördagseftermiddagen åkte jag till SATS Medis och körde Glenns 90 min spinningpass. Jag var lite gladare, och piggare idag än sist. Fast det var konstigt för jag var ändå väldigt trött allmänt, efter fredagens 5 timmar. Tröttheten kommer ju oftast dagen efter en boost.

Glenn körde nytt upplägg med 3 intervallblock där varje block var direkt följt av 5 min backe. Intressant, och bra träning! Jag jobbade på och höll mig alert under hela passet. Rätt fokus idag och jag kände mig glad och stark!

Idag blev det bara ett pass, men lite längre. Jag var på SATS Odenplan och körde vasaloppsspinning med Michael & Robert. Vasaloppet visades på projektor och bra musik dunkade ur högtalarna. Bra pepp från ledarna och så bara swischade timmarna förbi. Vi körde blandat med intervaller, flack körning, backar, och så såklart spurtpris när skidåkarna körde spurtpris! Det var ett bra pass! Jag fick trötta ben, men höll energinivån i schack idag, fick aldrig nån totaldipp även om jag var sparsam med energipåfyllnaden. 4 timmars spinning, och sen fick det bli soffan resten av helgen!

Vasaloppet2009_sEfter Vasaloppet 2009, där jag kom i mål!

Vasaloppshelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *