Så var helgen över och ännu en bra träningsvecka till ända. Det har blivit simfokus denna vecka och speciellt helgen. Totalt 5 simpass varav 3 under min långhelg. Har även fått till extra vila även om jag klämt in 16 timmars träning i veckan. Ju mer träning, desto viktigare också med vila och bra sömn!

I fredags morse var jag och körde eget pass på eriksdal på morgonen. Joinade först masterssimmarna från Neptun som snällt bjöd in mig till deras ena bana. Men insåg redan under insimmet att det här går alldeles för fort! Så jag bytte till en annan bana och körde på mitt eget pass istället. Betade av 4100m och det kändes helt ok. Räkna längder, jobba på uthålligheten och trucka på.

Jag känner äntligen lite framsteg på simningen. Jag är fortfarande inte så snabb i min snabbaste fart, men jag känner att jag har höjt min “lägsta nivå”. Alltså att jag kör lite snabbare på min konditionsfart som jag kan hålla länge. Det är gött!

Fredagen blev det sen också en sväng på gymmet: den viktiga styrketräningen fick jag till. Endast överkropp och mage, och sen körde jag 4 set med tabataintervaller på löpbandet. Fick en rejäl träningskick och blev glad! Och trött.

Lördagen var jag ute i Vårby tidigt och simmade med HA gänget. HA står fortfarande för Human Ambition och inget annat ;) Det är många nya i gruppen sen jag körde i höstas, både nya och gamla triathleter. Träffade bl.a Linn, som jag träffade redan på Mallorca förra året. Snart åker vi ner till värmen igen!

Här körde vi passet nedan, först teknikuppvärmning sedan ett kontinuerligt jobb på timmen, med 100 all out två gånger. Brände på och körde på 1.29, vilket jag tror (?) är PB för mig. Jag har så dålig koll på tider! Men det låter som en bra tid för mig.

På eftermiddagen körde jag Disco-Glenns grymma spinningpass. 90 min intervaller uppdelat i 3 block. Fick till en bra känsla och bara körde på. Gäller att ha huvudet och fokus med sig så att jag verkligen kan ta i, det är då jag blir stark!

Idag söndag har jag “bara” simmat. Även med HA denna morgon, på eriksdalsbadet. Vi var ett stort gäng som fick köra i 25an idag då det var tävlingar i 50an. Är en bra blandning på simmare och triathleter. Väldigt inspirerande! I bästa banan körde Lisa Nordén, och sen är det fallande nivå neråt till typ min bana :) Jag fick äran att dra i min bana idag, och det var riktigt roligt. Truckarfart blandat med MÅNGA 50m MAX. Jobbigt! Men jag försökte peppa både mig själv och gänget, det är det här vi blir starka av. Det SKA kännas som att armarna är på väg att trilla av ;)

Jag är nöjd med veckan och helgen. Det gäller att acceptera att vila är bra, och att nu ladda för ännu en bra vecka. Två fina rutinveckor (med morgonträning!) till, sen bär det av till Mallorca!

130309_ha_schema_s
Lördagens simpass med HA. 

7147Inspo simbild! 

Simhelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *