En stel nacke och trötta muskler har ställt till det lite för mig de senaste dagarna. Igår onsdag vaknade jag och kände av det så pass att jag faktiskt ställde in styrketräningen och tog en sovmorgon. Första sovmorgon på min morgonträningsstreak på flera veckor. Det kändes lyxigt att för en gångs skull duscha hemma, haha.

På kvällen gick jag dock på spinning som vanligt. Bäste Disco-Glenn körde sitt 90 min spinningpass fullt med intervaller. Ny musik till ovanlighetens skull, och den var riktigt bra! Man kan lita på Glenn och hans upplägg och musik! Vi körde 3 intervallblock och stämningen var hög i salen och vi peppade varann till stordåd. Jag fick upp pulsen högt och benen trötta av mjölksyra efter tunga styrkeintervaller. Härligt!

Imorse vaknade jag med stel nacke igen, efter en natt med dålig sömn, men tog mig till simningen ändå. Tänkte att lite simning nog kan mjuka upp och få igång genomströmningen i musklerna.

De var lite kaos vid banorna imorse, många som ville simma, och flera grupper som bokat olika banor. Jag hoppade i hos klubbens (SCT) banor för ett simpass. Vi var på blandad nivå då vi fick trängas många i samma bana, men vi körde på i samlad trupp ändå. Som ett “tåg” i banan alltså. Jag och Mattias fick turas om att dra, och vi körde ett pass med tröskelserie på: 12×50, 12×75 och sist 12×100. På slutet fick jag dra igen och simmade som en klocka runt 1:40 på alla hundringar. Ledigt och skönt. Och nacken kändes bättre och bättre!

Efter simningen åkte jag till naprapaten för en tid jag bokat för ett tag sedan. Vilken bra timing alltså, precis nu när jag behövde det som mest! Blev rygg/axel/nack-massage följt av utknäckning av höft, rygg och nacke. Riktigt välbehövligt!

Så det har blivit en lugn start på veckan med mer vila och bara ett pass per dag. Nu är veckan slut och träningshelg på gång. Tid för både träning, tankar, och återhämtning.

7249
Sim-inspiration!

En stel nacke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *