Oj vad denna dagen gick fort! Min lediga fredag, vigd för träning. Fullt upp hela dagen, men med roliga saker.

Jag var ju först på eriksdal imorse och simmade mitt mastodontpass på 5300m. Det är roligt hur det kan skilja sig hur snabb jag känner mig. Ja beroende på omgivning då alltså, allt är ju relativt! Från att ha dragit i banor jag simmat i under veckan, till att idag bli omsimmad hundra gånger. Ja för jag delade bana med Lelle och Pär imorse, från SPIF elit. De swishade förbi, och jag anpassade mig och startade efteråt, höll undan vid vändningar, blev omsimmad mycket men det funkade bra att dela bana. Fick även lite tekniktips under pauserna och kom ner på jorden igen.Jag har mycket kvar att lära mig, haha! Men jag ser det positivt, då kan jag ju bli ännu snabbare sen! Hopp finns!

Fick en fråga om hur jag lägger upp pass som är så långa, och svaret är: alltid intervaller i simning. Alltid! Jag tog ett gammalt HA-pass, och i det var huvudserien på 4000m upplagd på detta vis:
10×200 tröskelfart
10×50 en hård – en lös
10×100 tröskelfart
10×50 en hård – en lös

Efter simning och snabb dusch promenerade jag hemåt i solen. Hann handla mat, åka hem genom sjöstan. Hem för frukost och lite vila, innan jag körde lite snabb städning hemma. När jag ändå var på g liksom.

Sen gjorde jag en tidsplan för dagen med alla hålltider, ett måste om jag ska hinna med allt jag vill med logistik och resor. Hoppade upp på trainern efter lunchtid. Körde ett 90 min trainerpass. Lyssnade på housemusik och hade teven igång att kasta ett öga på då och då. Intervaller var temat, jag körde 10×30/30sekunders, 10×90/30 och sist 6 x 4 min tröskelintervaller. Det var kul att köra, och tiden gick rätt fort när jag hade intervallerna att räkna och hålla koll på. Precis som med simningen så bara kan tiden flyga iväg när man är mitt inne i serien.

Sen snabb dusch igen, dagens andra. En liten lunch på det och kort vila innan jag tog bussen in till söder. Promenad till gymmet i solen. Skönt.

In på gymmet för lite styrketräning. Nu på eftermiddagen så var det mycket mer folk på gymmet än på morgonen, men det funkade ändå. Jag körde kort och hårt. En 10 min uppvärmning på roddmaskinen, sen körde jag rygg, axlar och core. Bra tryck i musklerna, och bra känsla överlag. Trött genom uppvärmningen ja, men sen när jag väl körde på med styrkan hade jag fullt fokus!

Snabb dusch nummer 3 för dagen. Sen iväg till Karin massör. Bra idrottsmassage och massa träningssnack. En trevlig avslutning på en bra träningsdag. Hon gick igenom musklerna i nacke/rygg/axlar och nu är det uppfluffat igen. Trötta av träning, men inga låsningar eller liknande. Bra!

Det var min fredag det! Jag är nöjd med dagen, men den försvann väldigt fort!

130315_trainer_01 130315_trainer_02

Träningsfredag

4 reaktion på “Träningsfredag

  • 17 mars, 2013 kl. 22:00
   Permalänk

   Tack Sara! Ja TODO-listor att bocka av är ett måste!

   Svar
 • 17 mars, 2013 kl. 19:26
  Permalänk

  Grym träningsdag Karin.
  Lite avis på dina vattenflaskor. I augusti ska jag minsann också ha M-dot flaskor. ;-)

  Svar
  • 17 mars, 2013 kl. 22:02
   Permalänk

   Ja klart! Flaskor att verkligen förtjäna :) Men jag köper aldrig sakerna innan tävlingen, alltid efter. Så att jag vet att jag tagit mig hela vägen i mål. Stay humble liksom!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *