Igår var det resdag och idag var min första cykeldag på Mallorca. Underbart! Så skönt det är med värme, och så mycket bättre jag mår, direkt jag är här.

Campet är på uppstart och idag var vi två guider och 7 deltagare. Snart fylls det på med både guider och deltagare (upp till 150st). Men idag var det Bosse och jag som fick köra skutan.

Efter frukostbuffé (yoghurt, kaffe, macka och endast 1 pannkaka) bytte jag om till cykeloutfit och gick ner till cykelgaraget för att hämta min hyrcykel. Fick en kolfiberram av något okänt märke, men väldigt lätt och bra! Efter lite meckande och fix, var jag sen redo för vår tur.

Vi startade alla 9 ihop, körde vassvägen mot Sa Pobla. Där delade vi upp oss i två fartgrupper och jag tog den “snabbare”, vi var nu 7 pers. Körde på bra och jämnt i vår lilla klunga. Bort mot Campagnet och in på fina mindre vägar där man såg bergen. Oj vad härligt, och oj vad vackert. Tänk att vi äntligen är här! Turen gick sen bort norrut upp till en liten vik (San Vincent) där vi mötte upp med den andre gruppen för lite fika (kaffe). Sen körde vi fina vägar tillbaka och landade på knappt 8 mil.

En fin och bra första-dag-tur. Men klockan var ju bara efter lunch, och vad ska man annars göra på Mallis än cykla? Så de grabbarna jag cyklat med, ville cykla mer, men efter en liten paus. Så jag tog en till kaffe och 45 min senare stack vi ut på vår andra tur. Eller ja, vi startade iallafall ihop. Nu var det ju “egen körning” och de ville köra på hårt, och jag tänkte att mina ben ska orka i 20 dagar till. Så jag släppte klungan och cyklade i egen fart.

Trampade på där i solen. Cyklade runt och rekade lite på vägar jag snart kände igen. Blev en sväng till Sa Pobla, Muro, Sankta Margalida och en ravinväg ner mot en större väg. Där kom sen gänget ifatt mig igen, i en väldig fart! Jag hängde med en bit, men släppte sen igen när benen blev lite för gnälliga. Blev en lugn avslutning men fick ihop 6,5 mil som extra bonus idag.

Det blev en skön första dag i solen! Fin cykling, kul sällskap och sol och värme! Bästa semestern! Eller ja, extrajobbet :)

130324_mallorca_02130324_mallorca_03130324_mallorca_04130324_mallorca_01

Mallorca!

8 reaktion på “Mallorca!

 • 24 mars, 2013 kl. 21:34
  Permalänk

  Haha, så jävla nice! ;-) Jag längtar så det gör ont :-D

  Svar
  • 26 mars, 2013 kl. 22:16
   Permalänk

   Ska bli kul att cykla ihop Glenn!

   Svar
  • 26 mars, 2013 kl. 22:16
   Permalänk

   Ja, vi ses snart! Välkommen till solen!

   Svar
 • 25 mars, 2013 kl. 09:04
  Permalänk

  Glodde på bilder från Playitas för någon dag sedan och längtade tillbaka. Detta hjälpte icke. Verkar redigt härligt. Just även att bara kunna ändra och anpassa efter eget behag med vetskap att man snart ska ut igen, bara cykla och se allt det fina. Fortfarande kallt och snö här utifall du undrar..

  Svar
  • 26 mars, 2013 kl. 22:18
   Permalänk

   Ja att cykla i sommarvärme på en cykelvänlig ö är väldigt nice. Jag njuter och tänker på minusgraderna där hemma om jag tycker det blåser lite mycket, eller om solen gått i moln. ;) Får bara njuta nu!

   Svar
  • 26 mars, 2013 kl. 22:18
   Permalänk

   Ja, en skön evighet på favoritsemestern!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *