Livet som cykelguide på Mallorca rullar på. Dagarna går fort och blandas i minnet, även vilken veckodag det är känns oviktigt. Det enda som räknas är solen, cyklingen och att vara ute hela dagarna. Skönt liv!

Sen sist har jag hunnit med lite olika turer. Jag har försökt köra lite varannan-dags-strategi. Varannan dag berg och/eller många mil, och varannan dag lite lugnare och/eller kortare. Vi körde stora bergsturen på 13 mil, där vi cyklade längs hela bergskedjan inklusive Puig Major. En trevlig dagstur med fika i Deia, där Michael Douglas har hus. Och vi tyckte faktiskt att det var han som körde om oss i en vintage Porche där i byn.

Även en tur med Sa Calobra har hunnits med. En av Mallorcas coolaste backar helt klart. 10 kilometer lång, och med en medellutning på 7.5%. Bra jobb att ta sig upp för den backen! Som en enda lång intervall helt enkelt, för upp måste man. Är enda vägen därifrån.

Mellan dessa längre turer har jag kört då kortare på 6-8 mil, och sen vilat lite extra. Något löppass längs stranden har jag också fått till. Igår var första regndagen här på 2 veckor, annars har det varit sol varje dag. Då blev det en vilodag med bara löpning. Idag var solen tillbaka och vi körde en fin tur till Petra. En kort tur idag betyder en längre imorgon. Då blir det Orient! En backe till att jobba sig uppför, blir kul!

130407_mallorca_04Alla vi guider på Camp Mallorca

130407_mallorca_01Utsikt från Puig Major – Piggen

130407_mallorca_02Fina vägar

130407_mallorca_03
Idag blev det skön vila i solen efter kort pass

Trivs på Mallorca

En reaktion på “Trivs på Mallorca

  • 8 april, 2013 kl. 17:11
    Permalänk

    Det märks att du trivs som fisken i vattnet. Härligt. Och hoppas ni hade ett bra backpass idag!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *