Idag har jag cyklat! Igen! Fast denna gången var det faktiskt hemma i Sverige. Årets första tur hemma, och första gången på tempohojen sedan Fuerteventura i januari. Det kändes ovant i början kan jag säga. Konstigt! Men efter nån timme blev det bättre.

Jag startade ute på Drottningholm och cyklade ut på fina Färingsö. Mina favoritcykelhoods. Jag som kunde alla små bulor och hål i asfalten, nu får jag mer att plugga in. Vägarna var dock av lite blandad kvalitet. Lite vägarbete på väg ut från Tappström, sen lite tjälskador på vissa ställen, blandat med helt ny asfalt på andra. Men det var iaf ingen snö eller is!

Runt 14 grader, sol och blå himmel bjöds det på idag. Jag klädde mig på samma sätt som höstens sista cykelpass i oktober, och det blev precis lagom. Vinden kylde lite, men det var bara att trampa på.

Jag körde min vanliga slinga där ute runt Färingsö, med 3 bonusvarv på Björkviksslingan (10km). Det kryllade av cyklister ute idag! Det kändes verkligen som alla varit svältfödda på cykling, och alla ville ut idag! Jag hade en svans efter mig under två tillfällen under dagens pass, och då körde jag på lite, lite hårdare och bättre än när jag kör själv. Kanske alltid behöver någon på släp alltså?

Fick ihop 10 fina mil idag, och nu är jag mer hemma på tempohojen. Får hoppas på fler fina pass framöver.

Och oroa er inte, på tal om annan träning än cykling: igår blev det simning! Simpass en tidig lördagsmorgon med Human Ambiton gänget. 90 min bra simning, varav en huvudserie på bl.a. 18×100 i tröskelfart. Kändes bra under serien, men sen under efterföljande 50:or fuskade jag lite och vilade extra. Dags för mer simning alltså! Skönt med en ny vecka med tid för all sorts träning!

130421_cykling_01 130421_cykling_02 130421_cykling_03 130421_cykling_04 130421_cykling_05Vårens färg på cykeljackan från Craft

Cyklat i solen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *