Oj vad veckan gick fort. Har visst helt glömt bort att uppdatera här vad som hänt. För visst har jag tränat, och mer än bara cykling!

Sen löpningen i måndags har det blivit 3 morgonsimpass. Varav ett hade följande beskrivning: Hårda intervaller lång vila. Tänk inte (bara kör). Det vi körde då var 30×50 hårt. Tur jag simmar med bästa gänget då, att köra såna pass ensam blir ju aldrig lika bra! Nu kunde vi peppa varann och övervinna alla negativa tankar om att vi var trötta. Bara köra på.

I onsdags blev det ett 90 min spinningpass med Michael som ledare. Guide tänkte jag skriva, men nej vi var ju faktiskt på spinningcyklar, inte ute! Men det var ett grymt bra pass fullt med intervaller. Lättare att köra kort och hårt en vardagkväll på spinning än just dra ut hojen. Det kändes bra och jag tror jag har jobbat upp lite kondition och uthållighet!

Ledigfredagen igår bjöd på styrketräning på gymmet. Endast överkropp såsom axlar, rygg och core denna gång. Sist jag körde styrka sa benen ifrån att de var trötta, så de lät jag vara.

Benen fick istället sitt på kvällen, då jag körde löpning. “Långpass” för mig som inte springer så mycket betyder 90 min löpning. Jag laddade in ny musik i ipoden och stack ut på en runda längs vattnet. Sjöstan/söder och årstaviken runt fick det bli. Jag sprang på, lyssnade till min nya favoritlåt (se nedan), och bara lät benen gå. Det kändes helt ok, och det är alltid lika underbart att komma ut och springa. Jobbigt men härlig känsla som tröttheten ger.

Idag blev det förutom morgonsimning lite cykling. Ja jag måste ju cykla lite också! Jobba på att känna mig hemma igen på tempohojen. Jag stack ut och körde på Ekerö i eftermiddag. Blev 1,5 varv ner till Adelsö, fram och tillbaka på fina vägar. Körde solo så kunde köra på hårt när jag ville och lugnare när jag var lat. Låg rätt mycket i tempobågen och det känns fint faktiskt. Känns bra. Och benen var pigga idag, iallafall efter uppvärmning. Fick till ett fint pass i solen, totalt 10 mil idag.

Så träningen fortsätter. Snart är helgen slut men det blir mer ledigt i veckan. Ska leka lite träningsläger då!

Min nya långpasslåt (löpning). Frasen som fastnade var: “You just gotta be strong”

130427_cykling_02 130427_cykling_04130427_cykling_03130427_cykling_01

Cykling och annat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *