Idag gjorde jag en favorit i repris från gårdagen och stack ut och cyklade på Ekerö. Det blev samma fina väg ut på Ekerö ner till färjeläget, men idag startade jag på förmiddagen. Det var verkligen cykelmania ute på mälaröarna idag! Roligt med så mycket cyklister!

Ekerö är verkligen Stockholms eget Mallorca, som cykelparadis. Nästan lika varmt (hört att det mest regnat på Mallorca sen vi åkte därifrån), nja kanske inte värme, men sol och uppehåll är aldrig fel! Och idag bjöds det på en rejäl vind! Jag fick den som medvind i början och kände mig såklart stark och pigg. Dock rejält segare på vägen hemåt i motvinden.

Det blev drygt ett varv där ute, körde ner till färjeläget och vände, och vände sen ner igen. Lite blandad vind fick jag alltså under passet, men fet motvind rakt på sista biten hem.

Dagens goda gärning gjorde jag när jag stannade och hjälpte en kille byta slang. Han stod med punka och hade inte riktigt koll på grejerna, så jag frågade om han ville ha hjälp. Tänkte jag lika gärna kunde hjälpa. En sån sak som att fixa punka är ju väldigt lätt när man väl kan det, men så otroligt svårt när man inte har gjort det förut, så mycket att hålla reda på!

Körde sen vidare på mina tempointervaller där i vinden. Blandad känsla, ibland pigg, ibland seg, men drygt 9 mil blev det idag.

En fin dag på Mallis, eller ja menar Ekerö. Lite ensamt i motvinden bara. Saknar mitt vindskydd (starka gruppen) från sista veckan på Mallorca. Lite roligt sällskap, pepp att hänga med och inte våga bli avhängd, det var kul med klungkörning! Sen är det lite klent med after bike på Ekerö också, jämfört med riktiga Mallorca. Men man kan ju inte få allt!

130428_cykling_01Hej igen färjeläget! 4e gången jag var här denna helgen

ekero_kartaDagens runda ut på ön, bra att vända och köra bortre delen mest, minst trafik därMallorca_01Hängde med de snabba grabbarna på Mallis sista veckan, Lluc backen VARJE dag. 

Stockholms eget Mallorca

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *