Dag 3 här på träningslägret på Öland bjöd på strålande sol och blå himmel idag igen. Riktigt fint vårväder, äntligen! Och så lite vind på det.

Jag och Carl-Emil körde en runda norrut idag. Lite nya vägar helt enkelt! Planen var att köra 9 mil innan vi skulle möta upp med Sara för en fika i Böda, innan vi skulle vända hemåt. Vi körde på där på “nya” vägar, körde på småvägar parallellt med den större vägen som går längs hela Öland. Solen sken, det var en toppendag för cykling! Vinden låg på från sidan, men det var bara att strunta i allt vad hastighetsmätare heter och bara trampa på. Man får känna av intensiteten istället för att bry sig för mycket om fart när det gäller såna här vindförhållanden!

Vi kom in på väldigt fina vägar, allè med skog, hästhagar, vårblommor i dikena. Väldigt fint och lugnt, och knappt någon trafik heller. Perfekt! Norra Öland har ju lite mer skog än södra, som har Alvaret. Så kom vi upp till Byxelkrok och såg havet, som var lugnt och stilla idag. Körde vidare mot Böda och kom ifatt Sara, perfekt timing för vår fika!

När vi sen vände söderut fick vi vind igen, och fick jobba på. Körde lite tempointervaller där i motvinden, och mina energinivåer gick lite som berg och dalbana. Jag var seg ett tag, men sen mot slutet piggnade jag till igen och körde på riktigt bra. Avslutade starkt som vanligt, och t.om så pigg att vi skarvade på lite kilometer på slutet så vi kunde komma över 16 mil idag. Nöjd med cyklingen!

Kom sen hem, snabbt ombyte och så stack jag ut och sprang med Sara. Ett bra brickpass! Vi bestämde oss för att springa 15 min bort och sen vända, det känns ju enkelt i tanken. Vi sprang på en fin väg här bakom husen, mot en ladugård, sen ut på en åkerväg. Benen kändes lite sega i början, men vi joggade på och snackade på om allt möjligt, och plötsligt så bara kändes det bra! Bra att springa, och bara trippa på. Ett skönt löppass som avslutades med lite core och stretch på gräsmattan.

Ännu en fin dag på Training Camp Island-Land!

130503_oland_04130503_oland_01130503_oland_02130503_oland_05130503_oland_06130503_oland_03
130503_karta_01
130503_oland_09130503_oland_10130503_oland_08130503_oland_07

Cykel-löpning-brick på Öland

En reaktion på “Cykel-löpning-brick på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *