Idag var det sista chans för långcykling, och med sydvästliga vindar på väderprognosen bestämde vi oss för att köra söderut idag. Att börja med motvinden är ju bäst, och att avsluta starkt i medvind. Och mentalt är det ju lättare, att kämpa 10 mil i motvind när man vet att man får bättre vindförhållande sen!

Jag och C-E körde en långtur ner till södra udden idag igen, som när vi körde 20-milaren för två dagar sen. Sara bestämde sig för en tur söderut, mot det fina fiket i Gårdby.

Vi startade i mot- och sidvind och trampade på söderut på fina vägar. Började lite lugnt och fint för att värma upp benen efter alla mils cykling de senaste dagarna. Det blåste på bra och vinden dånade i öronen. Blev inte så mycket snack, då man knappt hörde nåt ändå! Vi bara trampade på där, fokuserade på framåt, framåt. Körde sen över Öland till västra sidan, också med vind, men nu fuskade jag lite och låg på rätt sida C-E så att jag fick lite lä. Också när vi körde söderut i rak motvind, la jag mig på rulle. Jag fick jobba ändå, så det var bara skönt att vi kom framåt mot vändpunkten lite fortare!

Väl nere vid södra udden, kom vi till den stora “rondellen” där det är gott om svängradie även för en triathlonhoj. Svängde runt, och så blev det tyst! Åh, vad skönt! Och en rejäl medvind i ryggen nu, det gjorde gott!

Vi körde på i bra fart i flera mil. Konstigt, men i medvinden höll vi högre intensitet och tryck än innan. Den bra känslan, och farten, gör att man trycker på ännu mer, och jobbar hårdare, och får mer belöning iform av grym fart! Det var riktigt härligt att susa fram, hela vägen norrut igen. 18,5 mil blev totalen idag, och idag är vi nöjda med det och jag är stolt över att stå emot impulsen att skarva på kilometer för att få jämna mil. Vi hade en toppendag i solen här på Öland!

130504_oland_03
Innan start idag, redo för cykling som vanligt!

130504_oland_01
Nere vid södra udden, där det vänder

130504_oland_02
Favorit-“rondellen”. Här vänder vi från motvind till medvind

130504_oland_04130504_karta

Långcykling i vinden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *