Härligt med nationaldag, och att det med den blir en extra långhelg. Jag hänger på Öland igen, för lite bra träning. Cykeln ska ut och rastas, och kanske att det blir lite löpning också, får se!

Med sommarvärme och sol ville jag cykla hyfsat långt idag, eller ja vara ute hela dagen. Jag passade på att idag köra och reka den nya Ölandsdelen till cyklingen för Ironman Sweden.

Jag hade tydligen inte kollat så noga innan på de nya kartorna, tänkte kvadratisk bana på Öland, same-same liksom. Men nej, det är ju helt nya vägar! Det måste testas! Man kör ju inte alls förbi mitt favoritfik Gårdby längre, utan hela banan går längre söderut på ön.

Jag cyklade kortaste vägen längs med östra sidan ner förbi Gårdby där jag kunde starta IM-banan. Körde sen ett varv i den riktning som banan går, med alla vägar korrekt.

Positivt med den nya banan är att vändpunkten helt tas bort, alla cyklister kommer köra på samma håll, och då mer plats för både cyklister + domare. Bra! En sak med nya banan också är ju att det är VÄLDIGT öppet ju mer söderut man kommer på Öland. Vindkänslig bana alltså, och det är väl bara bra. Lite mer utslagsgivande cykling alltså!

Jag cyklade på där på de “nya” vägarna och njöt. Iallafall i början. Cykeln gick bra, benen kändes ok och det var bara att trampa på. Fina vägar och lite trafik. Stannade också lite ibland och passade på att dokumentera vyerna när jag tog lite energi. Nedan kommer bildspelet från banan! Öppet landskap är temat, och när jag cyklade på var det mer “Jag trivs bäst i öppna landskap” jag nynnade på än själva nationalsången. Fint med alla svenska flaggor som vajade i vinden!

Det är härligt att cykla på sommaren, just för alla dofter. Nationaldagen verkade vara “ta hand om trädgården”-dagen här på Öland, för alla klippte gräset. Doften av nyklippt gräs, syrener, blommor, och raps. Det var fint det!

När jag sen cyklat drygt 10 mil blev det dock segare. Fortfarande superfint att cykla, ja. Men en trött Karin med värk i benen, aj vad det gjorde ont. Men med 6 mil kvar så är det bara att trampa. Men grinig var jag och jag fick säga till mig själv flera gånger att sluta gnälla, det var ju superfin cykling annars! Bara trampa på och så småningom kom jag hem. Men att säga att benen är återhämtade efter Ironman Texas? Njaa…

Fick en fin tur idag på Öland iaf! Får hoppas på magisk återhämtning tills det blir mer cykling imorgon!

130606_ironmankalmarcykling_nummer
Gamla banan på öland, versus nya banan på Öland. Se nummer nedan.

130606_oland_11130606_oland_01
1. Alvaret. Denna kör man dock sist på loopen, tillbaka till Färjestaden och bron

130606_oland_02

130606_oland_10130606_oland_03
2. Alvaret, öppet och fint. Dock är det inte så långt att ta sig över ön!

130606_oland_04
3. På väg söder om Mörbylånga, lite träd och lantgårdar

130606_oland_09
4. Nylagd asfalterad väg, var förut grusväg. Fina rapsfält. Öppet!

130606_oland_05130606_oland_06
5. Banans (förutom ölandsbron då), och Ölands enda backe. Lite variation! Dock rätt kort.

130606_oland_08
6. Nu är det Alvar igen!

130606_oland_07
7. Triathlonbyn(?) Triberga passeras på östsidan upp

Testcykling Ironman Sweden

5 reaktion på “Testcykling Ironman Sweden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *