Idag blev det ännu en fin dag med cykling här på Öland. Sol och 24 grader, blå himmel och bara “lite” vind. En perfekt sommardag, äntligen sommarvärme även i Sverige!

Idag fick jag sällskap av C-E som åkt hit för några cykeldagar. Kul med sällskap efter soloturen igår, men jag hade förvarnat om att mina ben kanske inte var superpigga. Exakt runda och längd höll vi lite flytande, fick känna efter helt enkelt och bestämma allt eftersom.

Vi körde en tur norrut idag, upp till norra spetsen av ön. Vi trodde vinden skulle vara från norr hela dagen, men “tyvärr” så vände den lägligt när vi vände (efter fika i Böda). Så vi fick sid/motvind hela dagen, men det var ju bra träning! Bara lite jobbigt med dånet i öronen, men annars var det bara att köra på.

Vi fick en fin tur i solen, det var fina vägar och stor skillnad på träd och natur runt vägen jämfört med sist vi körde här för en månad sen. Även myggor fanns om man stannade i skogen. Så det gällde bara att cykla på!

Benen var överraskande bra idag. Jag var bara lite seg i låren innan vi stannade för fika, efter typ 9 mil. Men lite vila (och kaffe + kanelbulle) hjälpte! Sen kändes benen riktigt bra så vi skarvade på lite extra mot slutet. La också in en spontan intervall med rejäl fartökning mot slutet, riktigt skönt att avsluta starkt! Totalt 17 mil på solen- och vindarnas ö blev det idag!

130607_oland_04_f130607_oland_01130607_oland_02130607_oland_03130607_oland_05130607_oland_karta

Cykeldag på Öland

2 reaktion på “Cykeldag på Öland

 • 7 juni, 2013 kl. 21:40
  Permalänk

  Vi ska ner och testa banan sista helgen i juni, du råkar inte ha planerat att vara där då? Du får ladda mig med tips annars!

  Svar
  • 8 juni, 2013 kl. 20:13
   Permalänk

   Låter kul! Ska tyvärr inte vara här den helgen, men kan självklart ge tips! Vi hörs om det! Lycka till på VR Kalle!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *