Ikväll är jag trött, skönt trött av en rejäl träningsdag. Vi har kört lite av en big day här på Öland, med 20-mil cykling och sen lite spontan bricklöpning på det. En fin dag i solen, då jag jobbat både på cykelbränna (bytte till linne halvvägs för att jämna ut ränderna, men funkade väl sådär) och starka ben.

Jag och C-E körde en tur söderut idag, med målet att jobba ihop 20 mil, samt testa lite av Ironman Sweden cykelbanan igen. Det är ju alltid bra att provcykla, och speciellt att känna igen sig lite när det sen är dags för race.

Vi tog kortaste vägen ner till IM-banan, körde den men tog sen omvägen ner till Ölands södra udde. Det blåste sid/motvind hela vägen ner idag, och det var intressant att känna på vinden. Jag tog vind hela dagen utom de sista 15km i rak motvind då jag faktiskt fegade ur och låg på rulle.

Sen när vi vände, fick vi då skön med/sida-med-vind hela vägen hemåt. För att få ihop våra mil fick vi sen skarva på lite mil i slutet, det blev lite sicksackande i blandad vind. Energinivåerna sjönk, men vi stannade extra och fyllde vatten och jag tryckte 2 extra gel mot slutet, och de funkade fint! Även idag avslutade vi med en spontan intervall sista kilometrarna hem. Skönt med pigga och starka ben! Dock blev jag ju såklart trött rent generellt, och lite av de vanliga krämporna kändes mot slutet.

C-E sa mot slutet att han ville bricklöpa efter cykling. Fine, tänkte jag, gör du det. Jag ska inte lova att jag tänker springa! Jag var rätt nöjd med mina 20 mil cykling. Men så kom vi tillbaka, och så kändes det bra ändå, jag tog ett glas juice och så ville jag också springa! Lika bra att testa benen efter ett längre cykelpass, jag kör ju ändå inte 20 mil så himla ofta.

Så hyfsat snabb växling, och så ut med ipoden i öronen. Sprang ut på vägen bakom huset, upp mot ladugårdar och fält. Joggade på och benen var småsega först, men efter några minuter var det bara att springa på. Härligt! Lyssnade på musik och njöt i solen, och bara tuffade på framåt. 16 min ut innan jag vände, och 14 minuter tillbaka. Progressiv brick såhär på slutet av dagen!

Bra träningslördag och sen blev jag trött. Trött som en klubbad säl. Nu vila och sista cykeldagen imorgon innan jag drar hemåt till Stockholm igen. Tack Öland, för att du bjuder på fin cykling (och löpning) i fint väder!

130608_oland_04130608_oland_05130608_oland_06130608_oland_07130608_oland_03130608_oland_01130608_oland_02130608_oland_10

Big day på Öland

2 reaktion på “Big day på Öland

 • 8 juni, 2013 kl. 21:36
  Permalänk

  Well you look great!!! Keep it up girl!

  Svar
  • 10 juni, 2013 kl. 11:11
   Permalänk

   Tack David!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *