Idag blev det mer cykling, var ute hela dagen i solen! Det blir ofta cykling för mig, men har jag en helt ledig dag (som helgen t.ex) då vill jag ju utnyttja den till max, gärna träna länge och vara ute hela dagen. Då passar cykling bra! Och så får man ju fika också :)

Idag gjorde jag något jag inte gör ofta, jag vågade mig ut att cykla på Södertörn! Vanemänniska som jag är, och rädd för arga bilister, så har jag mest hållt mig till Ekerö när jag cyklat. Varit på södertörn några gånger, men har lite svårt att hitta där, så det har inte funkat om jag kör solo. Men idag fick jag sällskap och södertörn-guidning av David.

Först blev det cykelbane-cykling, ja transport genom stan och södra förorter för att ens komma ut på cykelbara vägar. Vid Brandbergen kunde vi sen starta cyklingen på riktigt. Regnet som utlovats var borta, och det var omväxlande blå himmel, och små moln, men en rejäl vind. Men vind blir man stark av eller hur?

Vi fick motvind när vi körde söderut, men det funkar ju bra, då har man förhoppningsvis medvinden hem. Vi körde på gamla 73:an, som är en parallelväg till en ny väg, så knappt några bilar fanns på “vår” väg. Perfekt! Jag körde på först och tog vind hela dagen, David ibland bakom men ofta med triathlonavstånd. Ville väl också ha lite vind då! ;)

Vi körde på fina vägar, omväxlande rullande backar och slingrande vägar i skogen. Ner mot Torö och så kom vi fram till havet. Halva sträckan gjord och dags för fika i solen.

Det var riktigt fint där nere vid havet, och vägarna dit funkade ju väldigt bra. Jag får cykla dit oftare! Flaggorna visade att vi hade haft rejäl motvind, och att vi skulle få bra vind hem.

Så sen bestämde vi oss för samma väg tillbaka, mest för att undvika söndagstrafiken. Var nu skönt att köra i medvind, och jag kände mig pigg. Bombade på lite på gamla-73:an, körde lite korta intervaller och väntade sen in David.

Vi kämpade på hemåt, samma väg kändes nu kortare, men energin kanske började tryta lite. Pepp och godis hjälpte till att komma hemåt. Sen blev det återigen cykelbanecykling sista biten och när jag körde sista biten in mot Gullmarsplan kom ösregnet. Bra tajmat!

Vi fick en fin dag i solen. 17 mil blev det totalt, och på nya vägar för mig. Sist jag var på Torö var visst 3 år sedan. Finns många bra vägar att cykla på i Stockholmsområdet, det gäller bara att hitta (till) dem!

130616_cykling_01 130616_cykling_02 130616_cykling_03 130616_cykling_04 130616_cykling_05 130616_cykling_karta

Cykling till Torö

2 reaktion på “Cykling till Torö

 • 20 juni, 2013 kl. 21:21
  Permalänk

  Hur brukar du göra när ni är flera som är ute och cykeltränar (på tri-hoj)? Tänker på rulle-körning. Det kör ni inte va? Men kör ni lucka, eller bredvid varandra, eller…?

  Svar
  • 20 juni, 2013 kl. 21:27
   Permalänk

   Det beror på lite. Försöker väl ligga bredvid varandra så mycket det går, trevligt att vara lite social liksom. Annars blir det nog på rulle, men det beror på vem jag kör med. Är man väldigt olika är det ju bäst för båda att en drar och den andre ligger precis bakom, då kan båda få ut mer av det.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *