Nu är jag på Öland (igen!) för lite träning. Fokus på triathlonträning som brick: cykel + löpning, under midsommarhelgen.

Idag skulle jag komma ut på första cykelturen och bricklöpning, det var planen. Jag var dock rätt trött, seg och opepp imorse. Det dröjde länge innan jag tog tag i saken, och jag fastnade vid morgontidningen, internet osv. Men strax efter lunch kom jag så äntligen ut. Och saken var att så fort jag kom på cykeln försvann allt tvivel och opepp, det kändes ju riktigt bra och jag kände mig hemma på hojen. Skönt!

Jag körde en tur solo ner söderut, på östra vägen idag. Nu över midsommar när det är mer turister på ön, får man hålla sig på rätt vägar, för att undvika trafik. Det är mer trafik än vanligt såklart på alla vägar, men helt ok ändå på östra sidan.

Jag tog det lugnt men körde ändå på rätt bra. Var inte mycket till vind, men pigga ben gjorde att det kändes som medvind hela vägen runt idag! Stannade kort för energistopp efter dryga halvvägs innan jag fortsatte norrut och sen in i mitten på Öland, på mindre vägar.

Kändes bra och jag kom sen fram till sista vägen hemåt, där jag drog på och körde lite hårdare sista 6km hem. Men när jag sen passerat “intervall-målet” och rullade kändes cykeln konstig. Stannade då och såg att bakhjulet var helt skevt, en eker som gått.

Damn it!

Som tur var, var jag i Köpingsvik, bara några kilometer från hemma. Så jag ringde mamma som kom och plockade upp mig. Lite småstressad och problemlösaren i mig satte igång att fundera. Hur löser jag det här nu kl.17 dan innan midsommarhelgen? Googlade snabbt, och ringde till cykelaffär i Kalmar. Kunde komma in direkt så kunde de kolla på det.

Så det blev bilfärd till Kalmar och sen blev lösningen ett nytt bakhjul till cykeln. Aksium ekrar är svåra att få tag på och jag vill kunna cykla i helgen! Så det blev ett nytt Shimano hjul som träningshjul istället, kanske bra efter alla mil som min cykel nu gått. Saker börjar bli slitna och behöver bytas ut! Jag får se till att cykla fort nu så ingen märker mina mismatchade hjul. Men nu kan jag iallafall fortsätta cykla i helgen, toppen! Tack till Cykelogen i Kalmar för toppenservice! Jag hade visst lite tur i oturen! Nu blir det mer cykling i midsommarhelgen!

130620_oland_01 130620_oland_02 130620_oland_03 130620_oland_04 130620_oland_05 130620_oland_06 130620_oland_07 130620_oland_08

130620_oland_karta

Cykling på Öland

4 reaktion på “Cykling på Öland

 • 21 juni, 2013 kl. 19:59
  Permalänk

  Vad grym du är! Jäklar vad ihärdig du är på cykeln. Hur många proffs ska du spöa på cykeln i Kalmar? ;-)

  Glad midsommar på dig!

  Svar
  • 22 juni, 2013 kl. 21:22
   Permalänk

   Tack Jörgen! Jo jag cyklar på, tycker det är roligt, blivit en del mil nu! Tja, jag ska cykla superfort! Undrar hur fort proffsen ska cykla ;)

   Hoppas du hade en fin midsommar du med!

   Svar
 • 26 juni, 2013 kl. 10:26
  Permalänk

  Jäklar vad du cyklar på, impad. Det finns en väg mitt på öland, gamla järnvägen som går från strax norr om norra möckleby ända upp till borgholm ser att du cyklat på den sista biten. Där är det väldigt bilfattigt vilket är skönt när alla stockholmsturister kommer ner och rätt var det är tvärnitar och stannar för de sett en blomma eller loppis ;-)

  Svar
  • 26 juni, 2013 kl. 21:37
   Permalänk

   Haha, ja verkligen skönt att slippa bilisterna! Det gäller att känna till de små fina vägarna, den där gamla järnvägsvägen är en favorit!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *