Idag var det sol och uppehåll här på Öland. Härligt! Dock fick jag istället en bra vind att både jobba mot och med under dagens tur.

Jag stack iväg på förmiddagen på en tur söderut, och hade sydvästlig vind. Valde att köra på lite mindre vägar mitt på ön, för att tråckla mig ner söderut. Sen var planen att alvaret skulle köras över, för att sen vända och ta liknande vägar hemåt.

Jag hade en rejäl mot/sida-motvind hela vägen ner, och det var jobbigt! Fick jobba på, och peppade mig med att det här ÄR bra träning. Det KAN blåsa på tävling, och nu var ju ett ypperligt tillfälle att öva på hur man hanterar cykeln i kastvindar. Perfekt! Jag jobbade mig söderut, och kom sen fram till alvaret. Där är det öppet, och vinden var ordentlig! Men jag hade ju bestämt mig för att köra hela vägen över innan jag fick vända, så det var bara att göra. Räkna ner kilometrarna och till slut såg jag kyrktornet i Resmo. Härligt, äntligen framme!

Kort energistopp och sen vände jag, på “rätt håll”. Fick medvind och sida/med hela vägen nu. Kändes härligt i medvinden. MEN, det är ju faktiskt bäst att få jobba i motvinden först innan man får ta del av medvind. Skulle man verkligen uppskatta medvinden så om man hade den hela tiden? Tror inte det!

Cyklade sen norrut, och passerade Gårdby. Tänkte ta en kopp kaffe, men kön var för lång, alla var där idag. Så jag fyllde flaskorna med vatten och fortsatte sen min tur hemåt. Körde på i medvinden hemåt, på fina vägar i solen. La in en sista intervall mot slutet, som vanligt sista kilometrarna. Skönt att ha pigga ben även på slutet! Fick ihop knappt 14 mil idag, en bra tur!

Hade redan bestämt mig för att köra lite bricklöpning idag efter cykelturen. Skönt att komma hem och inte vara blöt av regn. Kunde snabbt byta om till löparkläder, och fyllde på med lite energi, sen ut!

Sprang bort på samma väg jag cyklat ut, en liten fin väg vid en bondgård och längs med en kohage. Hade först tänkt mig 40 min löpning, så jag sprang på bortåt med musiken peppande i öronen. Benen var först lite tunga, speciellt då rundan börjar lite uppför. Men efter några minuter kändes det “som vanligt” att springa igen. Tuffade på där i solen, och benen bara gick.

Kom till min vändpunkt efter 20 min, men på vägen tillbaka sen kändes det så bra att jag ville utöka. Så när jag var tillbaka sprang jag sen på några gång/cykelbanor bort mot Köpingsvik. Tänkte mig en timmes löpning blir bra. Så jag bara fortsatte, och benen bara trummade på, intensiteten kändes okej, och jag kände mig stark. Sprang 10 min bortåt innan jag vände åter. När jag närmade mig hemma, såg jag sen att jag passerade 11km.

Perfekt, en bra brick för mig. 14 mil cykel + 11km löpning, med bra känsla!

130622_oland_01130622_oland_02 130622_oland_03 130622_oland_04   130622_oland_07130622_oland_05130622_oland_08130622_oland_06 130622_oland_karta130622_oland_09

Brick på Öland

2 reaktion på “Brick på Öland

 • 22 juni, 2013 kl. 22:50
  Permalänk

  Grymt pass! Jag som var nöjd med mina 15 km löpning idag.

  Hur får du tid till den volymen som du får ihop varje vecka? Just tiden tycker jag är det ständiga problemet.

  Vad håller du för hastighet under cyklingen?

  /Jonas

  Svar
  • 23 juni, 2013 kl. 08:49
   Permalänk

   Tack, detsamma! 15km låter som ett långpass löpning i mina öron!

   Ja tiden, den är lika för alla. Jag tycker träningen är rolig, så då tar jag mig tid till den och prioriterar den. Mycket annat som jag väljer bort, t.ex. TV-tittande osv. Tränar ju såklart mest på helger och lediga dagar, mindre på vardagarna.

   Hastighet på cyklingen kan variera mycket, beroende på väder, vind, solokörning eller sällskap. Kanske 27-31km/h?

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *