Stort tack för alla fina kommentarer (både här och på fb&fb) till min race report om IM Texas! Kul att ni gillade att läsa om tävlingen, även om jag vet att jag skriver väldigt långt och detaljerat! Men det kan vara kul att komma ihåg!

Imorse var jag riktigt morgontrött, men på något konstigt vis så lyckades jag övertala mig själv att ändå vakna till för att åka och träna. Det var nära att jag gick och la mig igen, men sa till mig själv att sluta tänka. Bara gör. Och så stack jag ut i duggregnet och tog bussen till södermalm.

På gymmet var det riktigt tomt, känns som alla blivit morgontrötta på sommaren? Eller flytt stan kanske, eller så tränar man ute när det är sommar. Jag tänkte iallafall att jag måste återuppta styrketräningen. Jag körde på bra med den i vinter/vår, men nu hade jag inte kört styrka på över en månad. Dags igen att väcka musklerna alltså.

Jag körde mitt vanliga program men sänkte på alla vikter för att komma in i det igen. Det roliga var dock att benen kändes helt annorlunda i olika övningar, mycket mer kontroll och stabilitet, och styrka! Gött! Jag körde ben, axlar, rygg och core. Fick bra kontakt med musklerna även med låga vikter. Det gäller att börja lite lugnt alltså, och inte tro att jag är på samma nivå som när jag körde sist!

Ikväll åkte jag till Hellasgården för lite simning med Human Ambition. På onsdagkvällar körs 1, 2 eller 3 varv i sjön som totalt 3 varv ger en IM-simning-distans. Detta görs som en mass-start och körs på tid. Det var premiär för mig för Open Water simning för iår. Iallafall i Sverige, och med våtdräkten på. När jag packade upp den var den sandig med Florida-sand. Så ofta simmar jag i våtdräkten alltså. Det jobbigaste med OW simningen är ju att kränga på sig våtdräkten! Tar en evighet!

Jag frågade Coach Mike om vad jag skulle köra idag, och kunde välja på mellan 2 eller 3 varv progressivt. 3 varv valde jag, det blir bra. Tänkte dock inte köra någon maxning eller riktig tävlingsfart, har simmat lite lite för det på sistone. Har bara blivit typ ett pass i veckan sen IM Texas. Men jag såg fram emot lite simning, kan ju lika gärna köra ett test på tid när det väl finns tillfälle!

Vi körde mass-start, var väl en 20 personer. Låg som en liten klunga i början, alla dock lite utspridda i bredd. På första varvet körde jag på och hade lite sällskap, kunde t.om ligga på fötter på en annan kille. Dock simmade han lite väl mycket zick-zack, så jag tog eget spår efter ett tag.

Varv 2 och speciellt var 3 blev sen mycket mer ensamma. Många simmade 2 varv, men på 3:dje var jag helt solo. Simmade på, jobbade på i en bra truckarfart, tänkte på simdrag och att hålla ner huvudet. Kroppen kändes väldigt bra, blev inte särskilt trött i rygg eller armar som jag kan bli ibland. Störde mig mer på att jag får harkelhosta efter typ halva simningen, och att gogglesarna tryckte hårt vid ögonen.

Sen var det väl lite mentalt tufft att ge sig ut på sista varvet när ingen var i närheten. Jag hade ingen aning om tid eller hur det gick, simmade jag långsamt eller okej fart? Svårt att veta, så jag försökte bara fokusera på simma. Simma, simma!

Jag tänkte att har jag sagt 3 varv, då gör jag 3 varv. Så det var bara att simma på. Försöka hitta en bra rytm och flyt i simningen. Jobba på framåt. Det kändes helt ok, men jag var glad att vara klar när jag kom till bryggan efter 3 varv. Nästan alla var klara och redo att dra hem då.

Jag simmade min IM-simning idag på 1.19. Godkänt för att ha känts som truckartempo med ok ansträngning. Kanske blir mer het på gröten om jag har folk att jaga hela vägen, och ser det mer som “tävling”. Ikväll var det mest myspass i sjön. Men det var trevligt! En bra träningskväll!

130626_styrka_01
Supermorgontrött, med rolig solbränna, precis överallt. Får kommentarer om det men bara skrattar. Hjälmbränna, solbrillor, benen och armarna. Det kommer aldrig gå bort! Lika bra att bära det med stolthet, haha.

120628_simning_04
Hann inte ta någon simbild idag, men här är från Hellasgården förra året. Premiär ungefär exakt samtidigt på året!

Styrka och en IM-simning

4 reaktion på “Styrka och en IM-simning

 • 26 juni, 2013 kl. 22:56
  Permalänk

  Tyckte det var otroligt intressant att läsa det du skrev – sög åt mig som en svamp. Särskilt ska jag ta med mig det där med att inte sänka farten. Att hitta min egen fart som jag tror håller hela vägen – att motstå frestelsen att gå på fortare än jag orkar;-)

  Svar
  • 28 juni, 2013 kl. 23:17
   Permalänk

   Kul att du fann det givande Linn! Det ska bli kul att köra och ses i Kalmar!

   Svar
 • 27 juni, 2013 kl. 21:10
  Permalänk

  Det lät som en skön dag. Jag längtar till OW nu efter min simkurs. Tänk om jag blir Karinsnabb! ;-)

  Svar
  • 28 juni, 2013 kl. 23:18
   Permalänk

   Haha, tack Jörgen. Jag är säker på att Jörgensnabb kanske t.om slår Karinsnabb? Härligt att din simkurs var så bra!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *