Knappt 10 timmar efter jag åkte hem från simningen i sjön, hoppade jag i eriksdalsbadets ute-50a för lite morgonsim igår. Jag var trött (som vanligt) men nöjd att bara vara där. Men armarna som jag sagt inte kändes så värst under IM-simningen, var nu stela och trötta! Oj. Det gick inte fort, och det var mycket slagg i armarna kändes det som. Jag blev visst lite trött efter långsimningen ändå!

Men det var kul att simma med simgänget som vanligt, jag fick dock lägga mig sist och bara flyta med. Det fick bli en timmes lugn simning för att få igång kroppen igen. Skönt morgonpass iallafall, och man kan inte vara på topp alla dagar. Fick pepp av träningsvännerna, och det blev ändå en fin start på dagen!

Idag blev det istället löpning. Ett löppass som råkade bli ett lite mer långpass. Eller ja 15km räknar jag som långpass, så lite som jag springer. Jag sprang bort till spåren bakom Hammarbybacken ikväll.

Planen var först att springa en timme. Jag sprang på där i spåren, i lugn fart och bara jobbade på, och lyssnade på musik. Njöt av solen, skogen och de fina spåren. Och så tänkte jag, varför inte fortsätta lite till om det nu känns bra? Jag gillar att träna lite spontant ibland, att liksom gå på känsla. Inte ofta korta ner passen, men istället lägga på ytterligare tid när det känns rätt.

Så jag sprang runt där på ett och samma spår, runt, runt, och snart kanske jag hittar där också! Blev lite olika bitar på olika spår, och när 80 min gått letade jag upp vägen hemåt. Jag hade joggat på och promenerat upp för de brantaste små backarna, men sen när jag kom ut ur spåren på flack mark, då kunde jag öka farten på väg hemåt. Det kändes riktigt bra, det var roligt att springa! En fin kväll och 15km fick jag ihop!

Har nu med det passet passerat 20 sprungna mil. Nej det är inte på en vecka, eller ens en månad. Det är iår. 2013. (Men femhundrasjuttiofem. Det är så många mil jag har cyklat hittills…)

130627_simning_01 130628_lopning_01 130628_lopning_02 130628_lopning_03

Simning och långpass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *