Snart är det dags för race, och jag håller på att ladda. Både mentalt och ger lite vila för kroppen. Igår kväll blev det besök hos idrottsmassören. En stel piriformis skulle knådas ut och det gjorde ont! Benen fick sig också en omgång. Imorse var jag sen hos naprapat så att jag nu är utknäckt och rak i kroppen. Så nu har jag bra förutsättningar för att kunna köra på iallafall!

Ikväll blev det mer härlig simning. Det var simträning med Human Ambition ikväll igen vid sjön vid Hellasgården. Per hade hoppat in som assisterande simcoach, och hade ett spännande pass, bra upplagt för både race och alla som kör Vansbro simningen i helgen.

Vi var ett ganska stort gäng på plats från HA, och det var även många andra i sjön för både bad och simning. En härlig sommarkväll med sol, då är det poppis att simma!

Dagens pass var tema PACE. Att lära sig behärska olika farter, känna farter och anpassa dem allt eftersom. Vi körde ett mindre varv som var som en triangel i sjön, ca 400m långt.

Detta varv skulle köras 5 gånger, med lite kort vila mellan varje, i farterna:

Fart 1 – 2 – 3 – 4 – 3, där 1 var uppvärmningsfart, 3 tävlingsfart Vansbro (3000m) och 4 hårt

Vi simmade varv på varv med coachning och pepp mellan varje av coach Per. Det kändes riktigt bra att simma idag, jag kände att jag hade kontroll och bra flow, och kunde ändra farterna. Låg i täten av klungan för en gångs skull, och det kändes ovant. Bra för simsjälvförtroendet, och jag kände att jag kunde navigera ok också. Skönt!

Jag fick till en bra serie, med tider: 6:33 – 28 – 24 – 11 – 21, alltså fick ordning på att köra olika fart! Riktigt nöjd med simningen och känslan, och sen var det ju såklart underbart att simma i sjön, se solen, och umgås med träningsvänner! En toppenkväll!

130703_simning_01 130703_simning_02

Simning i sjö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *