Efter två dagars vila var det idag dags att komma igång lite med träningen igen. Jag simmade lite i söndags under min slappdag, då blev det knappt ett varv i sjön med endast baddräkt. Med 20 grader varmt i vattnet funkade det okej.

Idag körde vi IM-simträningen på tid, 1, 2 eller 3 varv (1300m/varv, 3 varv = IM distans) i sjön med Human Ambition, och då fick våtdräkten åka på. Jag bestämde mig för att 2 varv skulle bli en bra sträcka idag, alltså 2600m.

Det hade regnat här i Stockholm hela dagen och eftermiddagen men ikväll sprack det upp och så kom solen fram. Härligt! Vi var ett lite mindre gäng idag som simmade, ca 10-15 personer.

VI startade gemensamt på Coach Mike‘s signal. Min plan var att försöka köra jämn tid på båda varven. Först var det bara att försöka hitta någon att haka på, det funkade väl i några knappa hundra meter, sen var det bara att simma själv. Jag såg de andra framför och jagade bort mot första ön. Runda den och mot nästa. Sen kom jag ifatt Peter (som skulle köra 3 varv) och la mig på fötter en liten stund innan jag simmade om.

Jag fick till ett riktigt bra flow idag i simningen tyckte jag. Bra ansträngning men aldrig superjobbigt, andades tvåtakt och körde på. Kroppen kändes bra, ryggen, armarna. Det var bara att simma alltså. Och fokusera på simningen, men ibland fick jag också påminna mig själv om att hinna njuta! Kvällssimning i sjö alltså, det är helt underbart!

Så var första varvet avklarat och sen körde jag bara på. Får alltid lite problem med slem och hosta efter ett tags simning, men jag hostade på och fortsatte simma. Tänkte teknik och fokus, och hålla mig lugn och köra på. Hade någon längre fram att följa, men simmade ensamt på där runt öarna i sjön. Sen sista biten började jag trycka på mer och öka tempot, för att försöka få andra varvet i samma fart som första.

Det lyckades helt ok! Skiljde bara 20 sekunder mellan varven, och simmade flera minuter snabbare per varv än förra gången vi körde varven på tid. Nu önskar jag nästan att jag kört 3 varv och (kanske?) fått PB på IM-sträckan, men det får jag spara till en annan gång. Får vara nöjd med mina 2 bra simvarv som kändes riktigt bra!

130710_simning_01
Albert och Peter hänger i och simmar 3 varv ikväll!

130710_simning_02
Coach Mike håller koll på tider och teknik!

Open Water simning

6 reaktion på “Open Water simning

 • 11 juli, 2013 kl. 21:58
  Permalänk

  Hej Karin! Härligt kört i Vansbro!!! Jag har en liten fråga. Jag får ont i magen efter sim momentet och har sen ont under cyklingen och mest besvärande är det under löpningen. Nu senast under Vätterntriathlon. Trist när jag annars kände mig hyfsad pigg på löpningen. Har du någon idé vad det kan bero på?
  Hälsningar Pernilla

  Svar
  • 11 juli, 2013 kl. 23:30
   Permalänk

   Hej Pernilla! Tack!
   Ja det där med magen är ett vanligt problem hos triathleter. Att du får det redan efter simningen, tror du att du kanske sväljer en del vatten? Annars beror det väl mycket på hur van man är vid energin man får i sig (typ av gel, sportdryck) och mängd. Magen stressas ju en hel del under längre lopp, och kanske inte klarar hantera typ bars och liknande. Man får testa sig fram vad som funkar för en, men visst är det ett vanligt problem!

   Svar
   • 12 juli, 2013 kl. 21:22
    Permalänk

    Ja visst är det märkligt. Jo lite vatten kanske slinker ned..om inte annat tror jag att jag sväljer mkt luft. Kanske det som är boven. Åt snickers och powerbar under cyklingen en liten bit ca var 20 minut. Kanske inte helt van vid att äta så ofta men med produkterna är jag van vid.

    Svar
    • 12 juli, 2013 kl. 21:40
     Permalänk

     Okej. Jag skulle tipsa att du testar att inte äta fast energi i slutet av cyklingen. Så snickers och powerbars lite i början, sen bara gels och sportdryck/vatten. Så inte magen har så mkt att jobba med när du kommer av cykeln och kroppen börjar “skumpa” :)

     Svar
     • 14 juli, 2013 kl. 23:44
      Permalänk

      Bra idé. Ska börja träna på det :-) Tack!

 • Pingback:PB på IM-simning! | Karin Tri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *