Denna veckan efter triathlon förra helgen har varit rätt lugn. Jag har visst behövt det, så 3 vilodagar har det blivit under veckan. En lite lugn vecka och då passar jag istället på att gå på kurs! 

Igår lördag gick jag på Fredrik Zilléns löpteknikkurs “Spring Snabbare”. Att lära mig springa effektivt och snabbt och förhindra skador är något jag behöver. Löpningen är ju min svagaste gren just nu, eller nej jag menar där jag har mest potential att förbättra!

Det var 4 lärorika timmar igår, som spenderades i solen. Föreläsning, tekniktips, löpskolsövningar, teknikövningar, och massa mer gick vi igenom. Samt filmning av löpteknik “gammal stil” och “löpstil efter teknik”. Det var rätt stor skillnad kan jag säga!

Nu ska jag bara öva på alla tips jag fått och försöka lära om. Det kan nog ta ett tag, men bara jag vet vad jag ska tänka på så kan jag väva in det i mina löppass framöver.

Det var en riktigt kul och intressant dag, men efter dagen var det nog lite information overload för mig. Kom hem efter en löptekniksdag i solen, och somnade och tog en 4 timmars powernap. Kan nog säga att jag var lite trött efter förra helgens triathlon!

springsnabbare130713_lopteknik_01130713_lopteknik_02

Löpteknikkurs

2 reaktion på “Löpteknikkurs

 • 15 juli, 2013 kl. 00:55
  Permalänk

  Jag var på en föreläsning med Fredrik för ett tag sedan och jag tror väldigt mycket på hans KALAS metod.
  Det kanske får bli en kurs någon dag…
  Sub 4 på löpningen i Kalmar nu då? ;)

  Svar
  • 15 juli, 2013 kl. 10:07
   Permalänk

   Ja precis, de som “kan” springa, springer ju på ett speciellt vis. Nu gäller det att nöta in det så kroppen fattar!
   Ja det vore drömmen, men sub 4.27 vore fint det med! :-)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *