Igår söndag blev det äntligen så lite ordentlig träning för förra veckan. Som tur var hade jag bestämt cykling med Kalle, annars hade det nog varit svårt att ta mig ut, tröttmössa som jag är just nu. Men vi hade bestämt att cykla, så att det inte var strålande solsken och istället lite molnigt och varning om regn gjorde inget. Vi skulle ut!

Det var varmt i luften ändå, men bara inte samma sommarvärme som i lördags. Vi stack ut på lite sightseeingcykling på Södertörn. Båda nyinflyttade i Stockholms triathlonmecka (aka Sickla/Sjöstan) så behövde vi ju lära oss vägarna söderut.

Vi tog vägen från Sickla ut mot Älta, förbi Hellasgården. Dit hittar jag iallafall! Sen blev det mycket kollande på min karta på Garmin, tur jag har den så jag inte kör vilse! Vi tog oss söderut på cykelbanor, men det blev drygt 2 mil cykelbana/förortscykling innan vi kom ut på bra vägar. Då stack Kalle iväg som en stark motor, och jag bestämde mig för att hänga på rullen idag. Hade inga planer eller press på vare sig fart eller distans idag, jag ville bara cykla!

Vi tog gamla 73an söderut i bra fart. Bara körde på, jag stack iväg i varje backe för jag ville träna på back-ryck, sen körde vi ihop annars. Stannade för en fika (såklart!) vid nåt blomställe vid Ösmo.

Sen var vi vågade och testade en ny väg hemåt. Sorunda kände jag till, iaf namnet, har cyklat där en del 2010, men alltid med andra som kan vägen. Nu körde vi lite på måfå men kom ändå dit till slut. Vi cyklade på, det var böljande vägar och jag passade på att köra hårt i backarna. Vi cyklade på och njöt av att vara ute.

Sen kom vi tillbaka till förorterna och så blev det 25km cykelbana hem. Lite segt, många svängar och inte så bra designat. Ibland fick vi nog av att cykelbanan bara tog slut och vågade oss på att köra på vägen istället.

Hem kom vi, blev knappt 13 mil, varav minst 4 på cykelbana. En annan gång kanske det blir bil ut och 13 mil kvalitetscykling istället! Men nu kan vi vägarna litegrann iallafall! Fler rundor på Södertörn blir det nog snart igen!

130714_cykling_01 130714_cykling_02 130714_cykling_03 130714_cykling_04 130714_cykling_karta

Söndagscykling på Södertörn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *