Igårkväll var jag en sväng till Hellasgården för att simma i Källtorpssjön. Coach Mike hade träningspass med Human Ambition, och det var kul att komma dit och träna tillsammans med vänner. Jag är fortfarande trött och seg, men tar jag mig bara till träningspassen så blir de gjorda!

Gårdagens pass handlade om att se om vi behöver våtdräkten eller om den var ett onödigt köp. Eller, att träna inför tävlingar som faktiskt KAN bli utan våtdräkt!

Vi värmde upp med insim och en del teknikövningar, fram och tillbaka till den första lilla ön. Sen var det dags för att köra första delen av testet. Vi skulle alltså simma en runda i sjön (ca 800m) runt fågelön och tillbaka till bryggan 2 gånger. Första gången med våtdräkt, sen köra lite teknik en stund, för att sen ta av våtdräkten och köra samma runda igen.

Vi satte av tillsammans på startsignal på första rundan. Det var bara att simma på bort mot ön. Eftersom det blåste lite så var det lite choppigt vatten, men jag simmade på och jagade de framför. Runt ön fick jag fatt i lite fötter framför, men sen när vi vände tillbaka försvann de, och så siktade jag själv rakaste vägen (enligt mig då) tillbaka till bryggan.

Andra varvet, då tyckte jag det kändes som att jag hamnade efter generellt i början, hade många fler att jaga framför. Men när vi kom fram till ön, jobbade jag mig lite framåt i fältet, och sen hittade jag bra fötter att hänga på nästan hela vägen tillbaka i motvågorna mot bryggan.

Jag körde iallafall på hyfsat “hård” fart, med kontrollerat på båda varven.
Fick tiderna:
1. 15:02
2. 16:00
Så alltså simmade jag 6% långsammare utan våtdräkten, än med.

Intressant test, och skönt att simma lite OW utan våtdräkt också, nu när det är 20 grader i sjön så funkar det ju! Bara känns lite mer naket utan våtdräkt!

På ironmansimningar har det skiljt 4 minuter för mig, snabbaste tid med och utan våtdräkt, men det är klart att det är svårt att jämföra två helt olika lopp. Men lite skillnad gör det ju!

130703_simning_02

Simning med och utan våtdräkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *