När jag är ute och cyklar kör jag alltid med min Garmin, både för att kunna navigera med hjälp av karta/rutter och hålla koll på tid/hastighet. Pulsband brukar jag skippa dock.

Men jag har haft min Garmin Edge 705 nu ett bra tag, det här är nog 4e säsongen. Och irriterande nog började batteriet krångla nu i sommar. Även fulladdat räckte det aldrig hela passen (+5 timmar) och den dog alltid innan jag kom hem. Riktigt irriterande!

Jag var lite orolig att jag var tvungen att köpa mig en helt ny Garmin för typ 4-5000kr. Inget jag riktigt vill lägga pengar på just nu. Tänkte att är det verkligen gjort så att grejerna bara håller några år? Men att man inte ska märka det för efter några år har man redan bytt upp sig och köpt det senaste? Hoppas inte!

Jag är iallafall nöjd med min Garmin annars, så blev glad när jag insåg att jag kunde själv byta batteri på den, och till ett väldigt bra pris.

Jag hittade denna sidan, där man kan beställa både batteri + verktyg + att man ser på en film hur man byter batteriet. Supersmidigt ju! Jag beställde, och bytte batteri häromdagen. Nu fungerar min Garmin igen, så tänkte bara tipsa er som har samma problem. Självklart kan man köpa batteriet på fler ställen, men gäller att man köper rätt verktyg också!

130714_garmin_02

130714_garmin_01

Byta batteri på Garmin

2 reaktion på “Byta batteri på Garmin

  • 18 juli, 2013 kl. 16:54
   Permalänk

   Bra! Ja man tröttnar på “låg energispänning”-varningen!
   Det tog typ en vecka kanske? Kan ju beställa inom Sverige också om man vill, typ batterikungen eller batteriexperten. Behöver dock verktygen också!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *