Ikväll var det dags för simning pacelopp med Human Ambition ute i Hellas igen, som vanligt en onsdag kväll. Man kan välja 1-2- eller 3 varv i sjön, som totalt 3 varv ger en Ironmansimning på 3900m. Alla startar tillsammans och coach Mike håller koll på tiderna per varv.

Det var med lite skräckblandad förtjusning jag åkte till Hellasgården ikväll. Jag visste ju sen förra veckans två varv, att jag kunde vara nära ett PB om jag slog till och simmade 3 varv med typ bibehållen fart. Men skulle jag orka ett tredje varv i bra fart?

Förväntansfull och glad, men också lite nervös. Det är ju så svårt att veta och speciellt känna hur det går på simningen. Simmar jag snabbt? Eller långsamt? Tappar jag fart eller kör jag jämnt? Ja det vet jag aldrig förrän efteråt när jag kollar på tiderna.

Jag var på bryggan i god tid innan start, och hann ta det lugnt, byta om och hänga lite med alla som skulle köra. Vi var en del som skulle köra 3 varv, så det kändes bra. Bra med sällskap! Simmade sen in litegrann, det kändes bra i vattnet. Sjön badade i kvällsol och vattnet var lugnt och fint.

Så radade vi upp oss vid en imaginär “startlinje” och gjorde oss redo för start. 2 minuter kvar till start sa Micke och jag skulle bara rätta till simglasögonen. Pjong – sa det – och så var de sönder i ena delen. Tusan! Fick låna andra av Micke, men såg att jag kanske kunde knäppa ihop dem igen, så stressade med det medan Micke räknade ner mot start. 30 sekunder kvar och jag satte på dem igen, stress, stress, men det kanske är bra att öva på att hantera det också! Mental styrka, lugn nu, pang, så gick starten och så var det bara att simma. Jag bara bad till glasögonen att de skulle hålla. Bara jag inte rör dem sitter de nog kvar.

Sen var det bara att simma på. Alla forsade iväg på olika håll som vanligt. Jag hittade inga bra fötter att följa utan simmade på ensam hela vägen. Det blev att jag körde mitt eget race, helt och hållet. Navigerade till första ön, jobbade på med teknik och drag, andas på och hitta ett inre lugn. Lugn men fokus på simma och simtekniken. Jobba på, jobba på. Hela tiden.

Jag blev hostig/slem i halsen som alltid efter 1-2 varv och simmade och hostade, men tänkte inte ödsla nån extra energi på det. Behöll lugnet och fokuset och bara jobbade på framåt.

Jag jagade på i min ensamhet. Hade ingen koll på var alla andra var, men ville inte bry mig heller. Var jag än befinner mig i fältet, så måste jag bara göra mitt bästa! Simmade på, och höll en bra frekvens och flow. Kändes bra helt enkelt! Bra intensitet, och känsla, ansträngande men aldrig maxande.

På varv 3 kom jag ifatt och om Albert, som öppnat superbra på första varven. Jag är mer dieselmotor men kommer mot slutet. Passerade och hade sen Rickard en bit fram att sikta mot. Han höll avståndet på resten av varvet, men jag simmade på med bra fokus. Tröttare mot slutet, men ändå helt ok känsla. Så skönt att vara framme och klar, och så ropade Micke ut tiden: 1:09:39! Wow! Nytt PB med flera minuter (1:12 som bäst på tävling)! Och SUB-70 på IM-simning!

Är så nöjd och glad. Vilken bra kväll det blev, och en stabil simning fick jag till. Blev hyfsat jämna varv, och en bra känsla hela vägen, kontrollerat och bra!

Varvtiderna blev:
1. 22:46
2. 23:11
3. 23:43
Totalt: 1:09:39

130717_simning_01 En snabb sjö idag, som badade i solsken!

130717_simning_02Härliga HA-simmare, Rickard och Karin

PB på IM-simning!

6 reaktion på “PB på IM-simning!

  • 18 juli, 2013 kl. 12:38
   Permalänk

   Ja alltid härligt att vara vid sjön!

   Svar
 • 18 juli, 2013 kl. 08:34
  Permalänk

  Wow snabbt simmat!! Grattis till PB! :)

  Nu är det verkligen inte lång tid kvar till Kalmar! Du inspirerar massor Karin! Du är så himla duktig! Ska bli kul och se dig på banan!!

  Svar
  • 18 juli, 2013 kl. 12:38
   Permalänk

   Tack Lina! Och detsamma, kul att följa all din träning! Vi ses i Kalmar!

   Svar
  • 18 juli, 2013 kl. 12:38
   Permalänk

   Tack!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *