Ja igår kväll fick jag hem min nya som ni säkert sett. En värstinghoj, Cervelo P5, det var dags för en uppgradering till en bättre cykel helt enkelt! En som skulle matcha mig.

Men igår på dagen stack jag ut på lite cykling. Det blev alltså avskedspasset för min gamla cykel, Valle (en Avelo). Han har varit lojal och hängt med på många roliga mil de senaste åren!

Jag mötte upp med Viktor (som också kör på en superbike – en rosapimpad TREK) och så åkte vi bil ut med cyklarna till Västerhaninge för att få till lite kvalitet på cyklingen. Skönt att slippa transportsträckan helt enkelt.

Vi cyklade på gamla 73an som nästan är helt bilfri, och kunde cykla på i bra fart. I sommarvärmen fläktade fartvinden skönt, det var inte ens kallt. Älskar värmen och solen, och cykling är ju en av de bästa sakerna att träna då, i och med inbyggd fläkt!

Vi körde på söderut ner på den slingriga lite mer kuperade vägen ner till Torö. Backarna blev naturliga intervaller och vi bara körde på. Kollade inte på hastighet eller snitt, utan bara cyklade på som vi kände för, och för att det är roligt!

Det blev ett kort stopp vid lanthandeln för att fylla på energi och vätska innan vi vände samma väg hemåt. Nu fick vi ännu mer fart i benen. Backarna kändes mindre på tillbakavägen, och när vi sen kom ut på 73an klämde jag 2 gel under de sista milen, så jag bara bombade på i härlig fart! Vilket kul pass det blev! Totalt 11 mil fick vi ihop, i solsken. En fin avslutningsrunda med gamla cykeln! Lite synd vi inte kommer susa fram tillsammans mer, nu går jag vidare. Men som Viktor sa, gamla cykeln kommer ju att få susa fram med någon annan iallafall!

När jag sen kom hem tog jag ett snabbt beslut. På med löpardojjorna, nu ska det brickspringas. För visst räknas det som brick även om man åkt bil hem? Hoppas det! Jag ville bara ut en liten sväng, för sakens skull, så jag lurade ut mig på typ en kort tur.

Jag joggade längs med bryggorna, och kajen här, längs med vattnet där alla låg och solade i värmen. Jag tänkte teknik, teknik och först var vaderna lite stela och stolpiga. Ju fler minuter som gick, desto bättre kändes det. Sprang bara bort längs vattnet och vände tillbaka, fick ihop 4km. Men det bästa med bricklöpning är kravlösheten. Det kan vara hur kort som helst, och (nästan) hur långsamt som helst, men har man cyklat innan man springer kommer man undan med det. Det är liksom grymt jobbat!

Det blev en fin träningsdag igår, som sen avslutades med att hämta hem min nya cykel!

Om det är någon som är intresserad av att köpa min gamla tempocykel, så hör av er via mail: info@karintri.com

130726_cykling_01 130726_cykling_02 130726_cykling_03 130726_cykling_04

Södertörn på gamla cykeln

4 reaktion på “Södertörn på gamla cykeln

 • 27 juli, 2013 kl. 16:38
  Permalänk

  Det ska bli riktigt kul att se skillnaden i din cykling med den nya hojen.

  Svar
  • 29 juli, 2013 kl. 10:22
   Permalänk

   Tack! Ja det ska bli spännande att se vad vi kan göra på tävlingar framöver. Jag och min nya kille ;)

   Svar
  • 29 juli, 2013 kl. 10:23
   Permalänk

   :) han är jättefin!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *