Igår fredag blev det en liten mellandag för mig och träningen. Nya cykeln hade jag fått hem, men planen var inte att cykla förrän lördag. Behövde fixa lite annat igår, och även göra cykeln redo för träning med träningshjulen på och montera flaskhållare.

Igår hade jag istället idrottsmassage inbokad mitt på dagen. Det var ett tag sen sist, och det har känts iaf på simningen att armarna samlat på sig en del slagg som borde masseras bort. Jag gick till min “andra” massör Camilla, som jag inte varit hos sedan tidigare i vår tror jag.

Jag fick en bra genomgång av hela kroppen, och det satt lite i axlar/armar/rygg. Bara av träning, inget allvarligare som krampande muskler eller så. Så jag fick toppbetyg på musklerna just nu. Och eftersom Camilla inte träffar mig så ofta, ser hon ju också mer skillnader i kroppen. Nu fick jag veta att jag har fått mycket mer muskulatur i rygg/skuldror och axlar/armar än senast. Jag har skaffat mig mer simmuskler helt enkelt! Vad roligt!

Efter massagen blev det lite träningsvila men på kvällen ville jag komma iväg och simma lite. Tänkte mig att simma lite i Hellas nu när det var så fint väder. Hade inget träningssällskap så la ut på fb om någon ville haka på. Tog bussen ut och mötte sen upp med Kenneth som sprang dit i sin swimrun outfit. Kenneth simmar snabbare än jag, men om han körde med löparskor så kanske jag skulle kunna hänga på hans fötter varvet runt?

Vi bestämde oss för två varv i sjön, a 1300m per varv. Vi simmade på i behaglig fart, och jag bara njöt av att simma i solen. Så härligt! Kenneths orangea sulor på skorna syntes bra och jag la mig bakom och bara simmade på i bubblorna. Jag låg kvar lite mer än halva varvet innan jag tappade några meter och fick sen simma själv resten. Men efter ett varv samlade vi ihop oss i en kort paus, och sen tog vi ett varv till (där jag hängde med ungefär lika långt innan det blev egensim).

Det blev ett riktigt trevligt kvällspass, och kul med sällskap! Hellasgården är ju stället att hänga på för triathleter en sommarkväll. Väl där träffar man ofta på nån man känner! Innan vi hoppade i mötte vi Pontus (Lindberg, som vunnit Kalmar Triathlon) som simmat ett längre pass, och när jag var klar kom Stefan (snabb triathlet som gillar siffror och driver ironmanstatistik.se) för ett simpass. Trevligt med lite sällskap, och tack vare fb fick jag sällskap på mitt simpass. Toppen!

130726_simning_01
Fullt på bryggan igår, populärt att bada i Hellas när det är värmebölja!

130726_simning_02
Stefan gör sig redo för simpass

130726_simning_03
P5an redo med träningshjulen, står och längtar ut på tur!

Mer simmuskler!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *