Igår lördag stack jag ut på premiärturen på nya cykeln, min Cervélo P5! Jag såg fram emot det och tyckte det skulle bli riktigt spännande, att se om jag verkligen kände någon skillnad mot gamla tempocykeln.

Jag åkte med Roger ut till Färingsö, där vi skulle köra ett bra pass tillsammans. Vi bestämde oss för att köra IM-pace intervaller. 6 x 15 min i IM-pace, eller ja “intensivt” i tempobåge och fokus rundtramp, med 5 min rullvila. Roger är grym cyklist, och vi har blivit lite mer jämna, så det var riktigt bra att köra passet ihop, att få jaga och bli jagad!

Vi startade ute på Färingsö och körde först en slinga på cykelbana och sen landsväg. Lite kuperat och böljande, men det var bara efter några hundra meter som jag ropar till Roger: “Min cykel är fantastisk!” Direkt kände jag att det var en annan typ av cykel jag satt på. Den kändes så “smooth” och som att den skär vinden som en kniv. Jag bara trampade på och cykeln flög fram. Så coolt! Vi cyklade på bort mot Björkvik-slingan, där vi skulle köra intervallerna. Framme efter ca 45 min så var det dags att köra igång.

Björkvikslingan är 10km, så det blev att vi körde 15 min hårt på knappt ett varv och så 5 min rullvila väldigt lugnt, med energipåfyllning och dricka. Vi jagade på där och höll bra fart och intensitet. Jag kollade lite på min nya wattmätare som sitter i vevpartiet på cykeln. Slängde bara ett öga på den ibland för att se ungefär vad watten stod på. Jag kämpade på och vi körde våra 6 intervaller i solen.

Efter intervallerna fortsatte vi bort mot affären och jag fick min isglass som jag drömt om de sista intervallerna. Var mest törstig och ville ha något svalkande. Men jag gillar värmen, absolut! Man får inte många såna fina cykeldagar här hemma i Sverige per år!

Efter en kort paus cyklade vi sen samma väg tillbaka till bilen. Benen var trötta efter intervallerna och den lite nya positionen på cykeln, men jag kunde ändå inte låta bli att sticka iväg ibland i en superkort intervall. Cykeln bara ville iväg!

Ett riktigt bra kvalitetspass fick vi till, drygt 11 mil blev det. Och jag var såld direkt jag hoppade på P5an. Vilken otrolig cykel alltså! Om man kan vara kär i en pryl är jag det nu.

♥ Jag älskar min cykel!  ♥

130727_cykling_02

130727_cykling_01  

130727_cykling_04

130727_cykling_03

130727_cykling_05

130727_cykling_06

130727_cykling_07

Premiär på Cervélo P5!

7 reaktion på “Premiär på Cervélo P5!

  • 29 juli, 2013 kl. 10:23
   Permalänk

   Tack Lina! Var tvungen att posa lite!

   Svar
  • 29 juli, 2013 kl. 10:25
   Permalänk

   Tack, det är han! Nu förstår jag hur alla cerveloägare känner, din P3a måste kännas bra den med!

   Svar
 • 29 juli, 2013 kl. 11:38
  Permalänk

  Åh, snygg och med dig på snabb!
  Ni ser bra ut ihop, stort grattis till er båda :)

  Svar
  • 29 juli, 2013 kl. 11:53
   Permalänk

   Tack Sofie! Jag är sååå nöjd. Nu förstår jag din cykelkärlek till din tysk2 också! Jag trodde jag var kär i min gamla cykel, men NU, nu vet jag vad cykelkärlek är på riktigt! haha

   Svar
 • 29 juli, 2013 kl. 12:15
  Permalänk

  Wow vilket vrålåk! Grattis till att vara nybliven ägare till den där!
  Jag kan bara hålla med om att Cervélo är hur bra som helst!
  Vi ses i Kalmar :)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *