Ny vecka och nu är träningssemestern slut, förra veckan gick fort! Men nu tillbaka till jobbet, och bra rutiner med träningen. Som tur är hinner man ju mycket på härliga sommarkvällar också!

Igårkväll var det simning med trevliga Human Ambition gänget vid Hellasgården. Måndag betyder teknik och fart, och det var precis vad vi körde. Vi var ett litet gäng på ca 10 personer och nu var det rätt tid för att testa simning utan våtdräkt. 23 grader i sjön och sommar, om inte nu så när? Lika bra att öva på att simma öppet vatten “på riktigt” också!

Vi körde teknik i små varv, och övade på att ligga och drafta på varandra i vattnet. Man sparar otroligt mycket på det! Sen avslutade vi med en Vo2 max serie, där vi körde varannan “längd” lugnt och varannan riktigt hårt, med 10 andetag vila mellan varje. Vi hamnade snabbt i små grupper, och jag körde med Karin och Hanna och vi körde på riktigt bra!

Jag fick också bra kritik på simtekniken av coach Micke på slutet också, så det kändes bra. Men jag var rätt trött när jag kravlat mig upp på bryggan igen! Vi fick till ett fint pass i sjön och sen åkte vi och käkade lite mat tillsammans. En trevlig sommarkväll!

20130730-100457.jpg

OW-simning utan våtdräkt

4 reaktion på “OW-simning utan våtdräkt

 • 30 juli, 2013 kl. 16:53
  Permalänk

  Det enda jobbiga med OW utan våtdräkt är att en aldrig mer vill krypa in i dräkten igen när man provat utan! Har simmat i mina sjöar utan dräkt i ett par veckor nu, och jag känner mig så fri och lätt. Underbart!

  Svar
  • 30 juli, 2013 kl. 21:52
   Permalänk

   Haha, jag håller med! Det jobbigaste med OW simning är ju annars att ta PÅ våtdräkten, det tar ett litet tag! Skönt att kunna simma “fri” ibland!

   Svar
 • 31 juli, 2013 kl. 19:49
  Permalänk

  Simning i sjö är det bästa, lite varmare och utan maneter som bränns! Skönt och simma utan våtdräkt, håller med er, känslan att känna sig “fri” är underbar! :)

  Svar
  • 31 juli, 2013 kl. 21:59
   Permalänk

   Ja brännmaneter låter inget vidare! Annars kan havet vara härligt, speciellt med bra sikt! I sjön kan man annars drömma mardrömmar om att en bäver ska komma och ta en… ;)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *